eur:
393.87
usd:
369.12
bux:
65842.8
2024. április 23. kedd Béla

Dzsudzsák Balázs Spanyolországról álmodik

Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven magyar válogatott futballistája legszívesebben Spanyolországban játszana. Azért viszont, hogy csak a kispadon üljön, nem fog eligazolni. A 24 éves szélső erről abban az interjúban beszélt, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteken közölt hivatalos honlapján.

"Édesanyám gyakran meséli az embereknek, hogy amint megtanultam járni, már rúgtam is a labdát. Nem lettem más ember, de azért változtam. Nyugodtabb és koncentráltabb vagyok" - idézik Dzsudzsákot. A szerző szerint a magyar játékos élete legjobb szezonját futja jelenleg, 16 góllal a negyedik a holland bajnokság góllövőlistáján, emellett pedig 13 gólpasszt is jegyzett, csapata pedig vezeti a pontvadászatot.

Dzsudzsák azt mondta, jól döntött, amikor 2008 januárjában a PSV Eindhovenhez szerződött: "Fiatalon szerintem az a legfontosabb, hogy rendszeresen játsszon az ember, ez által pedig fejlődjön. Az Eredivisie a tökéletes bajnokság egy fiatal futballistának, ugyanis ha keményen és kitartóan dolgozik, akkor megkapja a lehetőséget. Magyarországon rengeteg tehetség van, de általában túl korán igazolnak külföldre, ráadásul rossz csapatokat választanak."

Jövőbeli terveiről Dzsudzsák elmondta, legszívesebben a Primera Divisiónban futballozna: "Spanyolország fantasztikus lenne, már korábban is mondtam, hogy ez az álmom. Ugyanakkor csak azért, hogy a kispadot melegítsem, vagy még a keretben se legyek, nem lenne okos döntés eligazolni."

Dzsudzsák kitért a válogatott közelmúltbeli teljesítményére is, főként a hollandok elleni két Európa-bajnoki selejtezőt boncolgatva: "Az első mérkőzésen lejátszottak minket. A visszavágóra feljavultunk, de sajnos az eredmény bebizonyította, hogy egyelőre még tapasztalatlanok vagyunk. Amikor három gólt lősz idegenben, akkor legrosszabb esetben is pontot kell szerezned. Mi még nem tudunk azonos szinten védekezni és támadni is egyszerre. Nagyon sokat tanultunk ebből a két mérkőzésből, le kell győznünk San Marinót, utána pedig jöhet a svédek és a finnek elleni két sorsdöntő összecsapás."

Dzsudzsák hozzátette: Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a 2014-es brazíliai világbajnokságra való kijutást tűzte célul, így jelen pillanatban nincs nyomás a nemzeti csapaton, ennek ellenére ő minden mérkőzésen nyerni szeretne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×