eur:
389.77
usd:
362.88
bux:
68087.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem terveznek PPP-t a Puskás és a Kisstadion rekonstrukciójánál

A Puskás Ferenc Stadion, valamint a jégkorongosok által használt Kisstadion rekonstrukciójánál nem tervezi a köz- és magánszféra együttműködését (PPP) a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEMFI) sportért felelős államtitkársága.

Az államtitkárság szerdai közleményében jelzi, hogy a Népszabadságnak adott válaszban az idézett "magánbefektetők" alatt nem az ismert és problémás PPP-ként elhíresült konstrukciót értik, hanem a kormányprogramnak megfelelően a közelmúltban elfogadott, közismert nevén a sportbarát adókedvezményekre utaltak.

"A törvénymódosítás alapján - az Európai Bizottság jóváhagyását követően - az úgynevezett látványsportágak (köztük a jégkorong is) jelentős sportszakmai befektetői támogatásra számíthatnának. A törvénymódosítás életbelépésével ugyanis jelentős adókedvezményeket kaphatnának azok, akik a látvány-csapatsportágaknak helyet adó sportlétesítmények fejlesztéséhez támogatást adnak.

Így a jövőben a jégkorong sportág egyik kiemelt fontosságú fejlesztéséhez, a Kisstadion rekonstrukciójához is hozzájárulhatnának a támogatók.

Az új törvény által megteremteni szándékozott szakmai befektetői részvétel éppen az átgondolatlan állami támogatást hivatott kiváltani, illetve csökkenteni." - áll többek között a NEFMI sportért felelős államtitkárságának közleményében.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×