eur:
399.29
usd:
363.84
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

A Honvéd győzelme megszakította a Videoton sikersorozatát

Sorozatban hat megnyert bajnoki mérkőzés után a listavezető Videoton hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Budapest Honvédtól a labdarúgó Monicomp Liga 12. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

Monicomp Liga, 12. forduló:
Videoton FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-0)

Székesfehérvár, 3125 néző, v.: Kassai
gólszerző: Danilo (52., 58.)
sárga lap: Andic (66.), illetve Danilo (19.), Coira (43.), Moreira (74.)

Videoton: Bozovic - Lázár, Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi (Sándor, 60.), Farkas B., Elek, Polonkai (Djordjic, 68.) - Nikolic (Mutumba, 60.), Alves

Honvéd: Kemenes - Hajdú, Debreceni, Moreira, Botis - Rouani (Bajner, 83.), Coira (Horváth A., 66.), Abass (Rufino, 90.), Takács Á. - Danilo, Bojtor

Nehéz mérkőzésre számított a Videoton csapata a 12. forduló előtt és az első félidőben meg is küzdöttek a piros-kékek a Budapest Honvéddal. A találkozó első szakaszában a hazaiaké volt a mezőnyfölény, többször veszélyeztettek is, de inkább pontrúgásokból tehették mindezt, mert a vendégek masszív védekezésre rendezkedtek be. A szünet előtti percekben kijjebb merészkedett a Honvéd, s megmozgatta Bozovic kapust.

Fordulás után is a fehérváriak birtokolták többet a labdát, mégis a Honvéd szerzett vezetést: egy bedobás után Danilo volt eredményes, sőt, az 58. percben már második góljának örülhetett a brazil csatár.

Kétgólos vendégvezetés után egykapuzott a Videoton, Mezey György cseréi felpörgették a játékot, de a listavezető így sem jutott gólhelyzetig. A hibátlanul védekező Honvéd megérdemelten győzött az idén először gólképtelen Videoton otthonában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki délután, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délután érkező amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
×
×
×
×