eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

Berki Krisztián: Londonban szeretném feltenni a pontot az i-re

Berki Krisztián karrierje csúcsának tartja a szombaton megszerzett, rotterdami világbajnokságon szerzett aranyérmét. A lólengés négyszeres Európa-bajnoka az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy a londoni olimpiai kvalifikációhoz három szeren is versenyeznie kell jövőre.

Eddigi karrierje csúcsának tartja világbajnoki aranyérmét Berki Krisztián, a tornász azonban reméli, hogy két év múlva, a londoni olimpián is sikerül feltennie az i-re a pontot, és dobogóra ér.

Nem volt gondom a verseny előtt, jól sikerült a bemelegítés, és kipihentnek, magabiztosnak éreztem magam - mondta az InfoRádiónak Berki Krisztián, aki szombaton megnyerte a lólengés döntőjét a rotterdami tornász-világbajnokságon.


A sportoló, akit a fináléban elsőként szólítottak a szerhez, úgy érzi, ennyire jól még sosem siekrült a 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatból. Edzője, Kovács István közvetlenül a verseny után azt mondta, már az első fogásnál érezte, hogy meglehet a végső győzelem.

Reméltem, hogy ha összeszedem magam és jól szerepelek, az lelki terrorként hat az ellenfelekre. Bíztam benne, hogy elég lesz a pontszámom, de csak akkor nyugodtam meg, amikor az utolsó versenyző eredménye is megjelent - emlékezett vissza Berki Krisztián.

A tornász arról is beszélt, hogy egyrészt könnyebbé, másrész viszont nehezebbé vált számára a kijutás a 2012-es olimpiára a kvalifikációs szabályok változásával. Ezek értelmében a jövő évi világbajnokságot már nem kell megnyernie ahhoz, hogy szerepelhessen Londonban, elég dobogóra állnia.

Nehezítést jelent ugyanakkor, hogy szerspecialistaként három szeren kell indulnia - a lólengés mellett várhatóan az ugrást és a nyújtót választja majd. A kérdés az, hogy milyen mezőny jön össze lovon a következő vébén, de a mostani győzelem talán hozzásegít ahhoz, hogy könnyebben a dobogóra kerüljek - fűzte hozzá Berki Krisztián.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell - cikkünk frissül

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell" - cikkünk frissül

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Tartson velünk, cikkünk folyamatosan frissül!

Amerika egy hónap múlva választ: országosan Kamala Harris vezet, de Donald Trumpé a fontosabb részsiker

Csizmazia Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa szerint idén is hatalmas jelentősége lehet a nyolc úgynevezett csatatérállamnak, mivel hibahatáron belül vezet a demokrata vagy épp a republikánus elnökjelölt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
2024. október 8. 14:06
×
×
×
×