eur:
388.51
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Drámai meccsen győzött az Egervári-csapat - videó

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert Finnország ellen Európa-bajnoki selejtezőn. Dzsudzsák Balázs az utolsó percben szerezte a győztes gólt.

Az 50. percben Koman Vladimir nagyszerű passza után Szalai Ádám húzta el a labdát a kimozduló kapus mellett, majd higgadtan a hálóba lőtt.

Az Egervári-csapat fölényben játszott, és több helyzete is akadt, a hajrában mégis egyenlíteni tudtak a finnek: Forssell lépett ki és nem hibázta el a ziccert.


A végjáték izgalmasan alakult, mindkét kapu előtt több helyzet adódott. Az utolsó akciót a magyarok vezették, Dzsusdzsák pedig remek lövéssel a hosszú alsóba bombázott.

A magyar válogatott megérdemelten nyert Helsinkiben, és a sikerrel, néhány óráig biztosan, a csoport élére állt. Jövő márciusban Hollandia ellen folytatódik a selejtezősorozat.

"A játékosok végig hittek a győzelemben, s ha nehezen is, kicsit csikorgatva, de sikerült ezt elérnünk - fogalmazott a lefújás után Egervári Sándor. - Köszönet a kollégáimnak, akik előzetesen feltérképezték az ellenfelet, pontosan azt kaptuk, amit vártunk. A taktikai harc igazából a második félidőben kezdődött, s úgy gondolom, a cserékkel sikerült kedvezőbb helyzetbe hoznunk a csapatot, de elsősorban természetesen a játékosokat illeti a dicséret, akik teljesítményükkel nagy örömet szereztek a szurkolóknak. Koman azért nem játszott az első félidőben, mert az ellenfél 7-es számú játékosa, Roman Eremenko veszélyességét ismerve stabilizálni akartuk a középpályánkat."

Az eddig megszerzett kilenc pontról a szakvezető azt mondta, előzetesen ez volt az álmuk, s úgy gondolja, ez jó alap a folytatásra. "A közösség formálódik, a játékosok egyre nagyobb tisztelettel vannak egymás iránt, s ez a pályán is meglátszik" - tette hozzá Egervári.

Finnország-Magyarország 1-2 (0-0)
Helsinki, 15.000 néző, v.: Alan Kelly (ír)
gólszerző: Forssell (86.), illetve Szalai (49.), Dzsudzsák (94.)
sárga lap: Va:yrynen (41.), illetve Lipták (37.), Elek (89.)

Finnország: Jussi Jääskeläinen - Petri Pasanen, Markus Heikkinen, Sami Hyypia:, Niklas Moisander - Roman Eremenko, Tim Sparv (Jari Litmanen, 71.) - Roni Porokara (Alexei Eremenko, 71.), Mika Va:yrynen, Daniel Sjölund (Shefki Kuqi, 81.) - Mikael Forssell

Magyarország: Király Gábor - Vermes Krisztián, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt (Vanczák Vilmos, 87.) - Vadócz Krisztián (Pintér Ádám, 75.), Elek Ákos - Rudolf Gergely (Koman Vladimir, a szünetben), Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×