eur:
389.69
usd:
364.02
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Férfi kézilabda BL: Csoportrangadót nyert a Veszprém

A csoportelsőség szempontjából fontos mérkőzésen az MKB Veszprém szombaton 33-30-ra legyőzte a vendég HSV Hamburgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójában, ezzel Mocsai Lajos vezetőedző alakulata továbbra is százszázalékos.

Férfi BL, B csoport, 2. forduló:
MKB Veszprém-HSV Hamburg (német) 33-30 (15-13)

Vujin gyorsan a "közepébe csapott": a Veszprém a 12. percben úgy vezetett 6-3-ra, hogy az átlövő ötször volt eredményes. Császár is kiemelhetően játszott, passzai élményszámba mentek, így aztán dübörgött az aréna 5000 fős nézőserege. Nem volt meglepő, hogy a Hamburg időt kért, majd jöttek a cserék, akik egyébként az első sorban szerephez jutókhoz hasonlóan világsztárok.

Negyedóra elteltével minimálisra csökkent a különbség, ettől kezdve - veszprémi vezetéssel - együtt haladt a két gárda egészen a 25. percig, amikor 10-10-re módosult az állás. A szünetig Iváncsik Gergő sziporkázott, az ő jóvoltából a magyar bajnok vonult előnnyel a pihenőre.

A folytatásban felváltva estek a gólok, majd Fazekast Peric váltotta a kapuban. Elől Vujin megint beindult, 21-18-nál már 11. alkalommal volt eredményes (végül 13-ig jutott). A túloldalon Lackovic ontotta a gólokat ebben a szakaszban, így a német együttes nem szakadt le.

Támadásban ritmust váltott a Veszprém, ebből több hétméterest, illetve emberelőnyt kapott, s élve a lehetőségekkel a 47. percre 26-22-re elhúzott. Lusnyikov kiállításával sem tört meg a lendület, megmaradt a négygólos különbség.

A hamburgi Lindberg kettős létszámfölényben büntetőt rontott, majd Gulyás dobott gólt a jobb szélről, Perez pedig szétbombázta a kaput.

Az 53. percben, 30-26-nál időt kértek a vendégek, ám továbbra is idegesek voltak, kapkodtak, így pedig nem lehetett esélyük a szinte izzó csarnokban, amely zengett az "auf wiedersehn!" rigmustól.

A gólkülönbség azért számított, mert elképzelhető, hogy a két együttes egymás elleni eredménye dönt a csoportelsőségről és a vele járó kedvezményről. Ezért volt kár az utolsó percben bekapott két találatért.

A veszprémiek a jövő héten a csoport másik sztáralakulatát, a francia Montpellier-t fogadják.

Montpellier (francia)-Savehof (svéd) 33-21

vasárnap:
Tatran Presov (szlovák)-Kolding (dán) 17:15 ó

C csoport:
Dinamo Minszk (fehérorosz) - PICK SZEGED 33-29 (13-16)
Valladolid (spanyol)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 26-26

vasárnap:
Aalborg (dán)-Schaffhausen (svájci) 15:50 ó

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×