eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Ibrahimovic ellenfélként tér vissza az Ajaxhoz

Két olyan alakulat csap össze Amszterdamban kedden este, amely eddig együttesen tizenegy Bajnokok Ligája-címet szerzett: az Ajaxhoz a Milan látogat. A piros-feketékkel tér vissza korábbi együtteséhez Zlatan Ibrahimovic. A Chelsea két kulcsembere nélkül fogadja a Marseille-t, míg az Arsenal Belgrádba utazik.

2001-től három évig erősítette az Ajax együttesét Zlatan Ibrahimovic, a svéd csatár a holland alakulat tagjaként robbant be a legjobbak közé. Kedd este visszatér az amszterdami ArenA-ba, immár a Milan játékosaként. A támadó nyáron került a piros-feketékhez, és eddig öt meccsen négy góllal igazolta, hogy jó ötlet volt kölcsönvétele a Barcelonától. Csatártársa az Ajax ellen vélhetően Robinho lesz, Ronaldinho pedig a kispadon kezd.

A két együttes korábban két BL-döntőben is összecsapott: 1969-ben a Milan nyert 4-1-re, 1995-ben pedig az Ajax diadalmaskodott 1-0-ra. A Milan egyébként hétszer, a hollandok pedig négyszer hódították el a serleget.

A játéknap másik rangadóján a Chelsea a Marseille-t fogadja. A Kékek kikaptak a hétvégén, ám így is vezetik a bajnokságot, míg a kikötővárosiak a gyenge rajt után a Sochaux ellen javítottak, így a hatodik helyre jöttek fel.

Carlo Ancelotti menedzser nem számíthat két kulcsemberére: Didier Drogba eltiltás miatt nem léphet pályára korábbi együttese ellen, míg Frank Lampard nem épült fel sérvműtéte után. A londoniaknál Josszi Benajun és Salomon Kalou is sérült, így ismét szerepet kaphatnak a fiatalok, Gael Kakuta és Josh McEachran.

A Marseille vezetőedzője, Didier Deschamps korábban egy évig volt a Chelsea játékosa, és már trénerként is összecsapott az angol alakulattal: 2004-ben a Monaco edzőjeként az elődöntőben búcsúztatta a Kékeket.

Az Arsenal a Partizan otthonában javíthat a bajnoki vereség után, bár Arsene Wenger csapatában rengeteg a sérült. Van Persie, Walcott és Fabregas mellé a kapus, Almunia is kidőlt, így Fabianski fog védeni Belgrádban.

A svájci Basel az előző kiírás döntősét, a német Bayern Münchent fogadja. A bajorok nincsenek csúcsformában: a hétvégén hazai pályán kaptak ki a Mainztől. A csoport másik meccsén a szombaton bajnoki rangadón nyertes Roma a kolozsvári CFR-t fogadja. A román bajnok két éve már megtréfálta az olasz együttest.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×