eur:
389.7
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egy sokra hivatott korosztály kínos búcsúja

Szomorú, már-már kínos véget ért a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Eb-selejtező sorozata. Két fordulóval ezelőtt még a csoportelsőségre is esélyes magyar fiatalok múlt pénteken idehaza Wales ellen vesztettek, ma pedig a csoport egyik leggyengébbnek tartott együttese, Bosznia-Hercegovina ellen csak 0-0-ra futotta. A biztos továbbjutónak hitt magyar válogatott csoportjában 3. lett, kiesett. A fiaskóval eldőlt: Magyarország nem vesz részt a londoni olimpia labdarúgótornáján.

A magyar U21-es válogatottnak a Wales elleni szombati vereség után már csak matematikai esélye volt arra, hogy a négy legjobb csoportmásodik közé kerülve továbbjusson csoportjából, de ehhez mindenképpen le kellett győzni Bosznia-Hercegovinát. Róth Antal csapatából ezúttal eltiltás miatt hiányzott Debreceni András, Gosztonyi András és Németh Krisztián, illetve a felnőtt válogatottnál számításba vett Koman Vladimir és Lázár Pál.

A találkozót a vendégek kezdték aktívabban, jellemző módon az első magyar próbálkozásra a 8. percig kellett várni. Ekkor Szakály Dénes szabadrúgását Dino Hamzic kapus hárította. A szakadó esőben a magyar válogatott megpróbálta magához ragadni az irányítást - nem sok sikerrel. Komoly helyzetig egyik csapat sem jutott el, a szurkolók idegeit legfeljebb egy meg nem adott büntető borzolhatta a bosnyák kapu előtt.

A találkozó színvonalára jellemző volt, hogy a legnagyobb ovációt a Ferencváros bosnyák játékosának, Miljkovicnak a fejese kapta az Üllői úti publikumtól. Persze Korcsmár Zsolt szép kapufáját is megtapsolta a kitartó szurkoló tábor, mindez azonban nem sokat javított a játék elkeserítő színvonalán.

A második félidő első részében a bosnyák Mujic lövése volt az egyetlen valódi futballra hasonlító jelenlet. A folytatásban Lencse László, majd Szatmári Lóránd lövése is elkerülte a vendégek kapuját, így maradt a semmire se jó 0-0.

A magyar csapat játékosai ezzel a harmatgyenge mérkőzéssel elbúcsúztak a korosztályos válogatottaktól. Az 1988-89-es korosztály, amely a magyar labdarúgás utóbbi 20 évének legszebb eredményét produkálta világbajnoki bronzérmével, nem tudott kijutni az utolsó két nagy versenyére. Magyarország ezzel a csoportbéli harmadik helyével elvesztette a lehetőségét az U21-es Eb-nek és a 2012-es londononi olimpiának is. Komannak, Némethnek, Gulácsinak és a többieknek immár végérvényesen elérkezett a felnőtt korszaka.

Eredmény, U21-es Eb-selejtező:
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 0-0
Üllői út, Albert-stadion
v.: Amirhanjan (örmény)


Magyarország: Gulácsi - Szokol, Korcsmár, Pintér Á., Kádár - Gyömbér (Farkas, 61.), Vass, Varga J. - Szakály D. (Szatmári, 62.), Futács, Lencse (Balázs, 80.)
Bosznia-Hercegovina: Hamzic - Besic, Subasic, Miljkovic, Anicic - Sesar, Kiso, Kozul, Galesic (Sipovic, 91.) - Haurdic, Mujic (Jakovljevic, 67.)

A csoport másik mérkőzésén:
Olaszország - Wales 1-0 (1-0)
gól: Mustacchio (14.)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×