eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eb-selejtező: Svédország-Magyarország 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott a szünetben 0-0-s döntetlenre állt Svédország csapata ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat első mérkőzésén. A második félidőben azonban a svéd válogatott 2 gólt szerzett. A végeredmény 2-0.

Gól nélküli félidőt követően a hazaiak Pontus Wernbloom duplájával tartották otthon a három pontot a kvalifikáció nyitányán.

A magyaroknak ezzel nem sikerült megszakítaniuk a svédek elleni rossz sorozatukat, ugyanis legutóbb több mint 15 éve, 1995 áprilisában győzték le a skandináv gárdát, amely az azóta lejátszott hét találkozón hatszor nyert, s egyszer döntetlent ért el.

Svédországban pedig 55 éve nyeretlen a nemzeti együttes.

A magyarok csoportjában Moldova korábban 2-0-ra nyert Finnország ellen.

Eb-selejtező, E csoport:
Svédország-Magyarország 2-0 (0-0)

Stockholm, Rasunda Stadion, 35 ezer néző, v.: Martin Atkinson (angol)
gólszerző: Wernbloom (51., 73.)
sárga lap: Toivonen (75.), illetve Lipták (66.), Király (87.), Laczkó (91.), Lázár (92.)

Svédország:

Andreas Isaksson (Johan Wiland, a szünetben) - Mikael Lustig, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Behrang Safari - Anders Svensson (Kim Ka:llström, 33.), Pontus Wernbloom - Johan Elmander (Sebastian Larsson, 49.), Ola Toivonen, Emir Bajrami - Zlatan Ibrahimovic

Magyarország:

Király Gábor - Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt - Vadócz Krisztián, Elek Ákos (Priskin Tamás, 59.) - Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs (Huszti Szabolcs, a szünetben) - Rudolf Gergely (Hajnal Tamás, 82.)

II. félidő:

51. perc: Larsson futott el a jobb szélen, beadására Wernbloom érkezett jó ütemben, s Liptákot megelőzve a bal felső sarokba fejelt 7 méterről (1-0).
73. perc: jobb oldali szögletet követően Wernbloom fejelhetett 4 méterről, a keresztlécet találta el, majd a kipattanót az üres kapuba passzolta (2-0).

Az első félidőben a svédek birtokolták többet a labdát, de a magyarok lelkesen és harcosan védekeztek, s ezzel többnyire sikerült megakadályozni, hogy az ellenfél komoly nyomás alá helyezze a kaput. Ennek ellenére akadtak nagy svéd helyzetek, Ibrahimovic kétszer nagyszerű passzal hozta ziccerbe társait, kétszer pedig maga hagyta ki a lehetőséget.

A magyarok nem adtak fel a támadásokat, ígéretes akciókat vezettek, de a lövések elkerülték a rivális kapuját, csakhogy a hazaiak így sem lehettek teljesen nyugodtak, mert védelmük zavarba hozhatónak bizonyult.

A folytatás rosszul kezdődött magyar szempontból, mert egy jobb oldali svéd akció után Wernbloom szerzett vezetést a hazaiaknak. Ezt követően Egervári Sándor Priskin Tamás becserélésével átállt a kétcsatáros játékra, de így sem sikerült több helyzetet kialakítani, sőt, inkább a házigazdák irányították a játékot.

Egy szögletet követően Wernbloom második találatával eldöntötte az összecsapást. Összességében a rutinosabb skandinávok megérdemelt győzelmet arattak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×