INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Hogyan bűnhődtek az észak-koreai labdarúgók a vb után?

InfoRádió / MTI
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) lezárta azt a vizsgálatot, amelyet sajtóhírek nyomán indított el, kiterítendő, tényleg komoly büntetést kaptak-e hazájukban a világbajnokságról hazatérő észak-koreai labdarúgók és sportvezetők.

A dél-afrikai vb-t követően olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint az ázsiai együttes tagjait a nyári tornán mutatott eredménytelen játék miatt több órás, nyilvános kihallgatáson megszégyenítették, a játékosoknak meg kellett szidniuk Kim Dzsong Hun szövetségi kapitányt, akit végül - állítólag - kényszermunkára köteleztek.

Az észak-koreai illetékesek levélben közölték a FIFA-val, hogy ebből semmi sem igaz, hozzátéve, hogy a válogatott már nagy erőkkel készül az Ázsiai Játékokra, a csapat edzője pedig továbbra is Kim Dzsong Hun.

Miután a FIFA meggyőződött a levél hitelességéről, lezártnak nyilvánította az ügyet.

Az észak-koreaiak az első vb-csoportmeccsükön szoros összecsapáson kaptak ki 2-1-re a braziloktól, ezt követően viszont sima 7-0-s vereséget szenvedtek a portugáloktól, majd 3-0-ra maradtak alul az elefántcsontpartiakkal szemben.

A címlapról ajánljuk