eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hogyan bűnhődtek az észak-koreai labdarúgók a vb után?

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) lezárta azt a vizsgálatot, amelyet sajtóhírek nyomán indított el, kiterítendő, tényleg komoly büntetést kaptak-e hazájukban a világbajnokságról hazatérő észak-koreai labdarúgók és sportvezetők.

A dél-afrikai vb-t követően olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint az ázsiai együttes tagjait a nyári tornán mutatott eredménytelen játék miatt több órás, nyilvános kihallgatáson megszégyenítették, a játékosoknak meg kellett szidniuk Kim Dzsong Hun szövetségi kapitányt, akit végül - állítólag - kényszermunkára köteleztek.

Az észak-koreai illetékesek levélben közölték a FIFA-val, hogy ebből semmi sem igaz, hozzátéve, hogy a válogatott már nagy erőkkel készül az Ázsiai Játékokra, a csapat edzője pedig továbbra is Kim Dzsong Hun.

Miután a FIFA meggyőződött a levél hitelességéről, lezártnak nyilvánította az ügyet.

Az észak-koreaiak az első vb-csoportmeccsükön szoros összecsapáson kaptak ki 2-1-re a braziloktól, ezt követően viszont sima 7-0-s vereséget szenvedtek a portugáloktól, majd 3-0-ra maradtak alul az elefántcsontpartiakkal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×