eur:
393.84
usd:
369.42
bux:
65767.35
2024. április 23. kedd Béla

Usain Bolt álomszerződése a Pumával

Minden idők legjobban fizetett atlétája lett a jamaicai Usain Bolt a Puma sportszergyártó céggel kötött új szponzori szerződése által.

Ezt Jochen Zeitz, a német vállalat ügyvezetője jelentette be kedden, aki azonban a három évre, 2013 végéig szóló megállapodás anyagi hátterét nem hozta nyilvánosságra.

"Õ egy igazi világsztár, s most már ennek megfelelően is keres" - mondta az üzletember.

Az eddigi legjobban kereső atléta a rúdugró Jelena Iszinbajeva volt, az orosz olimpiai bajnok öt évre 7,5 millió dollárt kap a kínai Li Ning sportszergyártó cégtől.

A Puma vezetője azt is elárulta, hogy a cég olimpiai kampányának is Bolt lesz a központi figurája, s számítanak a segítségére a futócipők és egyéb ruházatok fejlesztésében.

A 24 éves futó a pekingi olimpián és a tavalyi berlini világbajnokságon is világcsúccsal nyerte meg a 100 és a 200 métert, s két évig veretlen maradt, ám idén augusztus 6-án, Stockholmban kikapott 100 méteren legnagyobb riválisától, az amerikai Tyson Gay-től, majd néhány nappal később bejelentette, hogy sérülés miatt az idén többet már nem versenyez, így a Nemzetközösségi Játékokon sem áll rajthoz.

"Természetesen sajnáljuk, hogy idén már nem láthatjuk őt futni, ám mindannyian tudjuk, hogy a 2011 és 2012 a két igazán fontos év a számára" - mondta Zeitz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×