eur:
401.33
usd:
366.31
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Anelka csak röhög büntetésén

"Halálra röhögtem magam" - így kommentálta Nicolas Anelka, hogy a Francia Labdarúgó Szövetség 18 válogatott mérkőzésről tiltotta el a nyári világbajnokságon kirobbant botrány nyomán.

"Az egész ügy nonszensz. Micsoda képmutatás csak azért, nehogy presztízsveszteség érje őket. Ezek az emberek bohócok, halálra röhögtem magam" - mondta Nicolas Anelka, miután 18 válogatott meccstől eltiltotta hazája szövetsége. A francia támadó hozzátette azt is, többet nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban.

A franciák a csoportkörben búcsúztak a világbajnokságtól. Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazaküldte a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Patrice Evrának csapatkapitányként, Franck Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Eric Abidalnak azért, mert nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Jeremy Toulalannak pedig azért, mert ő fogalmazta meg a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét.

A szövetségi fegyelmi bizottsága a keddi meghallgatás után úgy döntött, Evra öt, Ribery három, Toulalan pedig egy találkozón nem szerepelhet, míg Abidal nem kapott büntetést.

A szövetség az új szakvezető, Laurent Blanc javaslatára múlt szerdán, a norvégok elleni barátságos mérkőzésre az összes olyan játékost eltiltotta, aki részt vett a dél-afrikai vb-n.

Címlapról ajánljuk
Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

A főszereplők közül lassan egyedül Olaf Scholz kancellár bízik abban, hogy mandátuma végéig, azaz a jövő őszi parlamenti választásokig hatalmon marad az általa vezetett hárompárti kormánykoalíció. A Zöldek Pártja a rohamos tekintélyvesztés miatt súlyos vezetési válsággal küzd, a koalíció legkisebb pártjában, az FDP-ben pedig immár a parlamenti jövő a tét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×