INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Hosszú Katinka: "Jobb lett volna a holtverseny"

Infostart / InfoRádió
"Nagyon boldog vagyok, el sem tudom mondani, hogy mennyire" - kezdte Hosszú Katinka az InfoRádiónak adott interjút, miután előbb a 200 méteres vegyes úszásban, majd a 4x200-as gyorsváltó tagjaként lett Európa-bajnok a Margitszigeten.

A Los Angelesben tanuló és készülő úszó azt is elárulta: az utolsó néhány méteren úgy érezte, Verrasztó Evelyn legyőzi őt, ám végül egyetlen századmásodperccel előtte csapott a célba. "Nagyon örülök, hogy így sikerült, de jobb lett volna, ha holtversenyben érünk célba, és ketten tudunk a dobogó tetejére állni" - fűzte hozzá.

Egy órával azután, hogy kettős magyar győzelem született, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn újra versenyre készült, a Mutina Ágnessel és Dara Eszterrel kiegészült gyorsváltó pedig ugyancsak nyert.

Ilyen sikerre nem számított Hosszú Katinka, bár - tette hozzá -, a dobogóra kerülésben azért reménykedett. "Amikor Evelyn ráfordult az utolsó ötven méterre, tudtam, hogy a düh benne van, és nem fog még egyszer hibázni a célba érkezésnél" - jegyezte meg.

{{video:http://youtube.com/v/QbjQECJISK4}}

Nagyon szeretett volna nyerni a 400 méter vegyesen, ám akkor csak második lett a szám tavalyi világbajnoka, amit azzal magyaráz, hogy mellen egyszerűen "szétcsúszott" a technikája. "Iszonyaton nehéz volt leúszni azt a két hosszt, és a gyorsra már nem maradt erőm" - mondta Hosszú Katinka, aki a szombati 200 pillangóra készül.

"Állok elébe. Nagyon várom már, hogy újra versenyezhessek a magyar közönség előtt" - mondta.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk