eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

MLSZ: nemzetközi szaktekintélyek Csányi csapatában

A futballvilágban szokatlan módon más területek sokat bizonyított vezetőit szeretné megnyerni Csányi Sándor az MLSZ megújuló elnökségébe. A bankvezető úgy véli, hogy a más területeken szerzett szaktudás a hazai foci megújulását is segítheti majd. Az új csapat javasolt összetételéről az inforadio.hu készített exkluzív interjút.

Hogyan értékeli az MLSZ-közgyűlés döntését az új alapszabály elfogadásáról?

Megtisztelő, hogy a labdarúgó társadalom képviselői elfogadták javaslataimat, és egységesebb, átláthatóbb szervezeti és vezetési rendszert biztosító alapszabályt hoztak létre. Különösen fontosnak tartom, hogy a szavazás egyhangú volt, hiszen a magyar labdarúgásnak kevés dologra van ma nagyobb szüksége, mint az összefogásra.

Az új alapszabály szerint az MLSZ-nek - az elnökkel együtt - 9 fős elnöksége lesz...


Így van, az amatőr labdarúgást képviselők Nemes Ferencet, a szövetség egyik eddigi alelnökét, a profik Tarsoly Csabát, a Győr tulajdonosát jelölik a testületbe. Javaslataikat örömmel fogadom el, biztos vagyok benne, hogy kitűnően fogunk tudni az urakkal együttműködni.

Kiket szeretne megnyerni az elnökség tagjainak?

Szeretném, ha a testület magas szinten képviselné a magyar társadalomban meglévő szaktudást, és komoly tekintélyt vívna ki magának itthon és külföldön. Ezért olyan elismert szaktekintélyeket javaslok, akik a maguk területén kimagaslót alkottak, és más területen szerzett tapasztalatuk a hazai sportéletet is gazdagítja majd. A jelöltjeim: Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere, és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Mit vár ettől a - futballkörökben meglehetősen különlegesnek számító - elnökségtől?


Én is más területről jövök, de hiszek abban, hogy a máshol már elért eredményeket és tapasztalatokat át tudjuk adni a magyar futballvilágnak is. Átlátható, hatékony, magas színvonalú munkát szeretnénk végezni, hogy a meccsre járás újra békés, kulturált és vidám családi program legyen, a bajnokság színvonala közelítsen a nemzetközi átlaghoz, és hosszabb távon a válogatott is jobb eredményeket érjen el.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×