eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Premier League: a kékek nyerték a szuperrangadót

A Chelsea 2-1-re győzött a Manchester United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A kékek győzelmükkel a tabella élére álltak. Carlo Ancelotti, a csapat edzője a mérkőzés után azt nyilatkozta, most már a Chelsea a bajnoki cím esélyese. Egyetértett vele Sir Alex Ferguson, a Man United trénere is.

Az első félidő vitathatatlanul a Chelsea-é volt, s nem csak azért, mert a Kékek szerezték a 45 perc egyetlen gólját. Frissebb, gyorsabb volt Ancelotti csapata, a hazaiak többnyire tanácstalannak tűntek támadásban.

Ettől függetlenül kaphattak volna egy tizenegyest: Jurij Zsirkov szabálytalankodott a vonalon Pak Dzsi Szunggal. Akkor már előnyben volt a Chelsea (amely ugyancsak kaphatott volna később egy büntetőt, amikor Gary Neville fellökte Nicolas Anelkát), az idény egyik leglátványosabb góljával.

A hetek óta bomba formában futballozó Florent malouda parádésan betört a tizenhatoson belülre a bal oldalon, centerezése után a Patrice Evra előtt, a kapunak háttal álló Joe Cole az egyetlen lehetséges megoldást választotta: elengedte a labdát a jobb lába mellett, majd bal sarkával, Evra lába között utat lelve, a hálóba küldte a labdát.

A második félidőben sokkal aktívabb volt a Man. United, de igazi ziccerig nem jutott. Ellenben a másik oldalon a nem sokkal korábban beállt Didier Drogba (nyilvánvalóan lesállásból) két gólra tudta növelni csapata előnyét.

Gyorsan visszajött még a Manchester United a meccsbe, a jelek szerint az április hónapban mindig megtáltosodó Federico Macheda szépített. (Ez sem volt szabályos gól, kézzel segítette a labdát a hálóba.).

Újabb gól azonban már nem esett, pedig Dimitar Berbatovnak az utolsó pillanatokban még akadt egy esélye.

Premier League, 33. forduló
Man. United-Chelsea 1-2
Arsenal-Wolverhampton 1-0
Bolton-Aston Villa 0-1
Sunderland-Tottenham 3-1
Portsmouth-Blackburn 0-0
Stoke-Hull City 2-0
Burnley-Man. City

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×