eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyert az Inter, a Roma és a Milan is

Az Internazionale, az AS Roma és az AC Milan is győzött az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, amelyet a húsvéti ünnepek miatt szombaton rendeztek.

Az Inter elsősorban a CSZKA Moszkva elleni BL-mérkőzésről eltiltása miatt hiányzott Thiago Motta remek játékával és két góljával magabiztosan nyert a Bologna ellen.

A harmadik gólt a José Mourinho edző által hetek óta mellőzött, s most visszatért Mario Balotelli lőtte. A márciusban az utóbbi fél évtized leggyengébb szakaszát produkáló Inter sikerének értékét növeli, hogy eltiltás miatt négy kulcsembere (Zanetti, Lucio, Maicon és Eto'o) is hiányzott soraiból.

A csapatkapitány, Javier Zanetti ezt megelőzően 137 bajnoki mérkőzésből egyet sem hagyott ki.
Az immár 22 forduló óta veretlen AS Roma Mirko Vucsinics az első félidőben szerzett góljával hozta el a három pontot Bariból. A hazai csapatban ezúttal sem kapott játéklehetősége Koman Vladimir.

A Milan tartja a lépést az előtte álló két csapattal, noha hívei aggódva engedték el Szardínia szigetére. A piros-feketék e forduló előtt az utolsó öt bajnokijukon mindössze hat pontot gyűjtöttek. Ronaldinho és Pirlo visszatérhetett a csapatba, de Christian Abbiati, Alexandre Pato, David Beckham, Alessandro Nesta, Pippo Inzaghi, Amantino Mancini, Marek Jankulovski és az eltiltott Mathieu Flamini hiányzott.

A védelemben Dida előtt Abate, Thiago Silva, Favalli és Antonini játszott. Nem túl jól. Ha a brazil kapus, különösen a második félidőben, nem véd szenzációsan, a Cagliari fordíthatott volna. Rajta kívül csak három mezőnyjátékos futballozott jól a Milanban: Seedorf, a bomba gólt lövő Huntelaar és Ronaldinho. A február 21. óta nyeretlen Cagliari legalább az egyik pontra rászolgált volna, s csak egy balszerencsés öngóllal veszített.

Serie A, 32. forduló:
Atalanta-Siena 2-0
Bari-AS Roma 0-1
Cagliari-AC Milan 2-3
Chievo-Sampdoria 1-2
Genoa-Livorno 1-1
Inter-Bologna 3-0
SS Lazio-Napoli 1-1
Parma-Fiorentina 1-1
Catania-Palermo
Udinese-Juventus

Az élcsoport: 1. Inter 66, 2. Roma 65, 3. Milan 63

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×