eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Most a Bayern nyert a 91. percben szerzett góllal

Bayern München-Manchester United és a Olympique Lyon-Girondins Bordeaux mérkőzéseket rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Bayern München a 91. percben szerzett góllal legyőzte az angolokat (fordítva történt minden, mint Barcelonában, 1999-ben), a Lyon pedig 3-1-re nyert a honfitárs ellen.

A Man United az idényben eddig mind a négy idegenbeli BL-mérkőzését megnyerte, sőt, legutóbb 2007 áprilisában, a Milan ellen kapott ki vendégként. Azóta 17 meccset vívott meg a soros pályaválasztó ellen, s egyet sem veszített el.

Sir Alex négy poszton cserélt a szombati, Bolton elleni, 4-0-ra megnyert bajnoki meccs óta: Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Pak Dzsi Szung és Michael Carrick is visszatér. Négy alapember. A Főnök a 4-5-1 mellett döntött, ami azt jelentette, hogy kimarad a nagy formában lévő Antonio Valencia, s a korábban a Bundesligában szerepelt, a Bayer Leverkusenből az Old Traffordra került Dimitar Berbatov is.

A Bayern Münchenben Arjen Robben sérült, így a legjobb formában lévő játékost kénytelen nélkülözni a bajor csapat. Mario Gomez sem egészséges, ő is csak a kispadra ült. Franck Ribéry, akit állítólag a Man United is meg akart venni, ellenben tagja a kezdő csapatnak. Martín Demichelis, a csapat argentin védője úgy fest fekete maszkjában, akár Zorro.

A két csapat összeállítása. Bayern: Butt, Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber, Altintop, Van Bommel, Pranjic, Ribery, Müller, Olic. Manchester United: Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidics, Evra, Fletcher, Carrick, Scholes, Nani, Pak Dzsi Szung, Rooney.

A Lyonban a Juventust is megjárt Jean-Alain Boumson helyére Mathieu Bodmer került, míg a brazil válogatott Michel Bastos újra játszhat, ezúttal a veterán Sidney Govou kárára. A Bordeaux-ból hiányzik az eltiltott csapatkapitány, Alou Diarra és a sérült Marc Planus.

Az összeállítások: Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Bodmer, Cissokho, Makoun, Toulalan, Delgado, Pjanic, Michel Bastos, Lopez. Bordeaux: Carrasso, Chalme, Sane, Ciani, Tremoulinas, Gouffran, Plasil, Menegazzo, Wendell, Gourcuff, Samak. A Lyonban négy, a Bordeaux-ban hét francia kezd.

Azok, akik úgy gondolták, hogy eldőlhet a továbbjutás már Münchenben, ha a Man United gólt szerez, 66 másodperc után hátradőlhettek. Demichelis fölöslegesen szabálytalankodott Nanival szemben a jobbszélső helyén. A portugál beívelt szabadrúgásánál Demichelis elcsúszott, s az üresen a kapuelőtérbe robbanó Wayne Rooney hat méterről a léc alá küldte a labdát.

Az első negyedóra hozott gólt Lyonban is, ráadásul kettőt! A hazaiak Lisandro Lopez révén kerültek előnybe, ám a 14. percben Yoann Gourcuff remek megmozdulása után hasonló beadással szolgálta ki Maruan Samakot, s az ezúttal a kapitányi karszalagot is viselő marokkói bebólintotta a Girondins számára rendkívül fontos idegenbeli gólt.

Münchenben a Man United továbbra is jobban játszik. Rooney és Nani is helyzetbe került.

A Bayern felocsúdott, a második negyedórában két gólhelyzete is akadt. Előbb Ribéry nagyszerű ívelése után Altintop nem tudta átvenni a labdát, majd a török rossz lövésébe Olic nem tudott beleszúrni, három lépésre a kaputól, üresen állva.

Lyonban mindkét kapusnak akadt dolga: Cédric Carrasso Cesar Delgado kísérletét hárította, pedig csak a kapussal állt már szemben az argentin. A másik oldalon Hugo Lloris a kapu fölé tolta Gouffran emelését.

A 32. percben újra megszerezte a vezetést a Lyon: az utolsó pillanatban a csapatba került brazil, Michel Bastos talált Carrasso kapujába, Miralem Pjanic beadása után, illetve Benoit Tremoulinas rövid felszabadítása után.

A Man United nagyon magabiztosan játszik, egyszersmind sokkal jobban, mint Milánóban tette az ottani első félidőben. Kétségtelen, hogy a Bayernnek lett volna módja (helyzete) kiegyenlíteni, de az angolok minden támadása veszélyes, noha egyáltalán nem rángatják az istrángot.

Lyonban izgalmas volt az első 45 perc, egyáltalán nem óvatoskodtak a csapatok. A Bordeaux védelme törékenyebb a szokottnál (ezt ki is használta kétszer a Lyon), de Samak gólja még nagyon sokat érhet.

A második félidőt szenzációsan kezdte a Bayern, de csak helyzetig jutott.

Izgalmak az 55. percben: Hamit Altintop remek cselsorozata után lőtt, Van der Sar védett. A másik oldalon Rooney passza nem jutott el a nagy helyzetben helyezkedő Nanihoz.

Lyonban, a Stade Gerland-ban Hugo Lloris, a hazaiak kapusa remekelt: Samak közeli lövését védve tartotta a 2-1-et.

Münchenben alábbhagyott a Bayern nyomása, a Man United uralja a mérkőzést. Sir Alex cseréje is ezt jelzi: Dimitar Berbatov és Adolfo Valencia, két támadó állt be két "munkás", Michael Carrick és Pak Dzsi Szung helyére.

Cserélt a Bayern is, de nem ezért egyenlített ki. Gary Neville fölösleges kezezése után Franck Ribéry lőhetett szabadrúgást, 18 méterről. Lövése után a labda a sorfalban felugró Wayne Rooneyról pattant az angolok kapujába.

A Lyon büntetőből növelte az előnyét a Bordeaux ellen, a kétgólos előny már biztatónak tűnik a számára. Lisandro Lopez lőtt a kapuba, a Matthieu Chalme kezezése miatt megítélt büntetőből. Nem sokkal később Lopez kapott egy sárga lapot, amivel kizárta magát a visszavágóról.

Münchenben Giggs szöglete után Vidics fejelt 10 méterről rettenetes kapufát. A másik oldalon, már a 91. percben Mario Gomez labdáját Van der Sar nagy bravúrral védte - most majdnem a bajorok nyertek a hosszabbításban szerzett góllal.

De mégis! Olic elvette a labdát Evrától, elvitte a francia, majd Rio Ferdinand mellett is, s ezzel 2-1 a Bayernnek.

Győzött a Bayern, izgalmas lesz a visszavágó. De a Man United hívei most elsősorban nem is ezéert aggódnak. Wayne Rooneyt a második német gól előtt megrúgta Mario Gomez, s az angol csatárnak nagyon fájt a lába...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×