eur:
388.5
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az Arsenal és a Bayern jutott tovább

Az Arsenal és a Bayern München jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcadddöntőinek ma esti visszavágóin. Az Arsenal 5-0-ra verte meg a Portót, s 6-2-es összesítéssel lépett tovább. A Bayern ugyan kikapott 3-2-re a Fiorentinától, de 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a németek léptek a legjobb nyolc közé.

Támadójátékot ígérek a csapatok az Emiratesben, de azért egyik csapat sem rohant fejjel a falnak. Az Arsenalban Rosicky volt a legaktívabb. A védők közül Sagna könnyebben megsérült, Wenger ijedten nézte, tudja-e hátvédje folytatni a játékot. Tudta.

Öt perc után vezet az Arsenal! Nasri labdájával Arsavin kiugrott, ütközött Helton kapussal, de a labda továbbgurult. Pont Bendtner elé, aki a kapuba lőtt, s ezzel máris az Arsenal áll továbbjutásra. (A brazil kapust perceken keresztül ápolták az eset után.)

Tízperces mezőnyjáték következet, néhány jó Arsavin-mutatvánnyal. Aztán a 25. percben egy minden korábbinál jobbal: Fucile, a portóiak védője könnyelműen elpasszolta a labdát, az orosz megszerezte, kicselezett három embert, élesen középre lőtt, s az egyedül álló Bendtner élete egyik legkönnyebb gólját szerezhette meg. Amilyen könnyű, olyan fontos volt: megnyugtató előnybe kerültek az angolok.

Firenzében is vezet a hazai csapat: a bajorok kapusa, Hans-Jörg Butt nem állt a helyzet magaslatán Marco Marchionni lövése után. Pont Juan Vargas elé ütötte a labdát, a perui pedig éles szögből a hálóba vágta.

Az Arsenal továbbra is veszélyesebben játszott ellenfelénél. Az első félidő utolsó negyedórájában Arsavin az üres kapu fölé rúgta 15 méterről a labdát, majd Nicklas Bendtner lövését, Abou Diaby fejesét, végül Samir Nasri lövését védte bravúrral a portugálok brazil kapusa.

Firenzében Van Gaal 30 perc után cserélt, a sérült Mario Gomez helyére Miroslav Klose állt. Javult valmit a bajorok támadójátéka. Egy hosszú keresztlabdával Robben került helyzetbe. A Fiorentina kapusa, a francia Sebastien Frey nagy bravúrral védte kísérletét. A szünetre így egygólos olasz vezetéssel (s a Fiorentina továbbjutásra állásával) vonulhattak a csapatok.

Londonban az évszakhoz képest jó körülmények között játszhattak a csapatok, Firenzében ellenben havazott, s rendkívül erős volt a szél. Sokszor nehéz volt elvégezni a szabadrúgást, mert a letett labdát elfújta a szél.

Az Arsenal magabiztosnak tűnik, Firenzében ellenben még nagy izgalmak várhatóak. A bayern a legutóbbi 18 idegenbeli BL-mérkőzéséből 17-en szerzett gólt, ugyanakkor a firenzeiek a legutóbbi 17 meccsük mindegyikén kaptak gólt. Ha most , utóbbit tekintve, megtörik a rossz sorozat, biztosan továbbjutnak.

Hasonló forgatókönyv szerint alakul mindkét meccs: Jovetics megszerezte a Fiorentina második gólját. Gilardino lesgyanús helyzetben volt, de mehetett tovább, labdája a montenegróihoz jutott, aki kilenc méterről megduplázta az előnyt.

A Bayern hamar szépített, Mark van Bommel - Franck Ribéry előkészítése után, a tizenhatoson kívülről, laposan - Frey kapujába lőtte a labdát. Ugyanaz az eredmény mint Münchenben (2-1-re vezet a hazai csapat), ha nem születik több gól, hosszabbítást játszanak.

Két perc alatt kiderült: nem lesz hosszabbítás! Jovetics, megnyerve a párharcot a nála másfélszer nagyobb Van Buyten ellen, újabb gólt lőtt, 3-1 a firenzeieknek.

Az Emiratesben alighanem eldőlt a továbbjutás kérdése: a végig nagyszerűen futballozó Samir Nasri feltette a koronát a teljesítményére: góljával 3-0!

Hihetetlen izgalmak Firenzében! Potyognak a gólok mindkét mérkőzésen! A Fiorentina öt percig érezhette magát a mennyországban, ám aztán Arjen Robben gólja lehűtötte a kedélyeket. 3-2 az olaszoknak, de a németek állnak továbbjutásra, az idegenben lőtt több góllal. Elég sok gól esik a két meccsen, nem könnyű a választás, de eddig talán, Robben gólja a szépségdíjas találat!

Közben az Arsenal kivégzi a Portót: Emmanuel Eboué góljával 4-0. Ez is, akárcsak Nasrié, gyönyörű szólógól volt.

Az Arsenal éppen úgy 4-0-ig jutott, mint 2008 szeptemberében, amikor legutóbb az Emiratesben játszott a Porto. Az akkori győztesek közül nyolcan most is pályán voltak-vannak az Arsenalnál.

Az utolsó percben kiderült, az angolok még azon is túltettek. A 91. percben az így mesterhármast szerző Bendtner büntetőből beállította a végeredményt. Az Arsenal 6-2-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé.

Firenzében a Fiorentina nyert, de a Bayern ünnepelt: 4-4-es összesítéssel továbbjutott.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×