eur:
388.6
usd:
361.05
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

"Rémálom: tömeges kivégzés a jégen"

"Rémálom. Siralmas" - ilyen és ezekhez hasonló jelzőkkel illette az orosz média a vancouveri olimpia negyeddöntőjében katasztrofális vereséget szenvedett jégkorong-válogatottat.

A Szport Ekszpresz tömeges kivégzésnek nevezte a 7-3-as kudarcot. "A negyeddöntő az orosz hokitörténelem legrosszabb mérkőzése volt, egy valóságos rémálom" - írta a lap.

"Olyan volt, mintha felnőtt férfiak meccseltek volna fiúkkal. Egyszerűen nem voltak versenyben" - állítja a Kommerszant.

Szergej Gimajev korábbi edző, aki kommentátorként dolgozik a vancouveri olimpia alatt, úgy véli: a kanadaiak mutatták azt a játékot, amit az oroszoktól lehetett várni: gyorsak, agresszívek és erősek voltak.

"Már az első harmad után, amikor 4-1 volt oda, véget ért a mérkőzés. Jobban akarták a sikert, a győzelmet. Harcolni jöttek, és készek voltak meghalni, míg mi nem voltunk felkészülve a csatára. A kanadaiak tanultak a tőlünk elszenvedett három vereségből, és megtanulták a leckét. Most nekünk kell ugyanígy tenni, és akkor a 2014-es szocsi olimpián visszavághatunk" - fogalmazott Gimajev.

A világranglista-vezető oroszok az elmúlt két vb-döntőben egyaránt a kanadaiakat verték, és a 2006-os torinói olimpián is legyőzték a juharleveles gárdát.

Szergej Oreskin, a Ferencváros orosz edzője az MTI-nek elmondta: ő orosz hokis körökből úgy értesült, hogy Vlagyiszlav Tretyak, az orosz szövetség elnöke győzte meg Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitányt, hogy inkább az NHL-ben szereplő sztárokra építse csapatát, mert egy Észak-Amerikában rendezendő olimpián ők jobban boldogulnak, és még az időeltolódással sem kell foglalkozniuk.

"Bikov több olyan hokist vitt volna, akik az otthoni, KHL-es bajnokságban játszanak, de Tretyak szava döntött" - mondta Oreskin. "Látni lehetett, hogy a sztárok, mint Oreskin, Malkin vagy Kovalcsuk a negyeddöntőben nagyon gyengék voltak. Egyénileg jók voltunk, de csapatként gyengék."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×