eur:
388.86
usd:
360.82
bux:
68190.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Liverpool legyőzte a Man Unitedet és élen tartotta a Chelsea-t

A Liverpool FC sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg a Manchester United ellen: 2008 ősze és 2009 tavasza után újra a Vörösök nyerték a két "ősi ellenség" csatáját. A Man Unitednek ezúttal nem volt győzelmi esélye, a Poolban Fernando Torres mellett a máskor "kiegészítő embernek" számító játékosok, elsősorban Josszi Benajun és Fabio Aurelio játszottak kiválóan. A vereséggel a Manchester United maradt a második helyen, a szombaton ötgólos győzelemmel előző Chelsea mögött.

Az Anfield Roadon meglehetősen feszült hangulat uralkodott a rangadó előtt. A Vörösök sorozatban négy hivatalos mérkőzésükön is vereséget szenvedtek, s erre huszonkét éve volt legutóbb példa. Még rosszabbtól tartott néhány hívük: az ötödik vereség egy 1953-as negatív rekord beállítását jelentette volna. Nem növelte az esélyeket, hogy Steven Gerrard, még a Lyon elleni BL-vereség idején összeszedett sérülése annyit sem javult, hogy a csapatkapitány legalább a kispadra ülhessen. A szurkolók elégedetlenek voltak a tulajdonosokkal is: több száz Liverpool-fanatikus tüntetett a Spirit of Shankly (Shankly szelleme) elnevezésű csoport szervezésében a két amerikai tulajdonos, Tom Hicks és George Gillett üzletpolitikája ellen. A fentiekhez képest szinte már említést is alig érdemel, hogy a mérkőzés előtti napokban Javier Mascherano visszautasította szerződése meghosszabbítását, az argentin mindenképpen szeretne a nyáron a Barcelonához szerződni.

A mérkőzés óvatos játékkal indult, a Liverpool volt valamivel lendületesebb. A Manchester Uniteden nem látszott, hogy az idény során először, legerősebbnek vélt tizenegyével kezdhetett, Edwin van der Sar visszatért a kapuba, elöl pedig vállalta a játékot Wayne Rooney. Az egykor a Liverpool FC színeiben Európa legjobb játékosának választott Michael Owen csak a kispadon kapott helyett a Vörös Ördögöknél.

Kevés helyzetet hozott az első játékrész, de a legnagyobbnál kétszer is bravúrral védett Van der Sar: előbb Fabio Aurelio szabadrúgását, majd Dirk Kuyt lövését hatástalanította. Hiába birtokolta a United többet a labdát, de megint csak a holland veteránnak kellett dolgoznia: Fabio Aurelio fejesét védte. A második félidő is Liverpool-helyzettel indult, majd jött a gól: Fernando Torres csak centikkel a leshatár előtt vette át a labdát, de biztosan "jó helyen" - megtartotta, majd előtte a labdát Rio Ferdinand szorításában is, méghozzá a kapuba.

A Man United nem tudott ezúttal nagyobb sebességfokozatra kapcsolni, pedig Ferguson még Owent is kapura küldte. Ám a vezetés birtokában különösen nem nyílt ki a Vörösök védelme, ha meg Owen kibrusztolt egy-egy helyzetet, vagy Carragher vitte a földre, vagy Valencia az átadásából a kapufát találta el.

Meglehetősen hektikus, ideges hangulatban ért véget a meccs: a Man United támadott, de egy kontránál Nemanja Vidics fellökte Dirk Kuytöt, s ezért sorozatban a harmadik, a Liverpool elleni bajnokiján is piros lapot kapott. Xabi Alonso, Steven Gerrard és Kuyt is kiállíttatta. Az emberhátrány ellenére a United támadott, a Pool pedig, egy kontrából, miután már Javier Mascherano felesleges durvaságát követő piros lapja után ugyancsak tíz emberrel játszott, David Ngog révén megszerezte a második gólját is.

Rafa és a játékosai boldogan ünnepeltek, ha háborút nem is, de fontos csatát nyertek meg. S így már különösen hihető Christian Purslow, az ügyvezető igazgató a mérkőzés előtti kijelentése: "Beníteznek nincs miért izgulnia, biztos az állása."Premier League, 10. forduló:
Bolton Wanderers-Everton 3-2 (2-1)
Liverpool-Manchester United 2-0 (0-0)
Manchester City-Fulham 2-2 (0-0)
Chelsea-Blackburn Rovers 5-0 (1-0)
Birmingham City-Sunderland 2-1 (1-0)
Burnley-Wigan Athletic 1-3 (1-1)
Hull City-Portsmouth 0-0
Tottenham Hotspur-Stoke City 0-1 (0-0)
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa 1-1 (0-0)
West Ham United-Arsenal 2-2

Az élcsoport:
1. Chelsea 10 24- 8 24 pont
2. Manchester United 10 21-11 22
3. Arsenal 9 27-11 19
4. Tottenham Hotspur 10 21-14 19
5. Manchester City 9 16- 9 18
6. Liverpool 10 24-13 18

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×