eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A legutóbbi vb ezüstérmesével játszik ma este a magyar U20-as válogatott

Debreceni András és Korcsmár Zsolt nélkül játszik a magyar válogatott ma este Alexandriában, az U20-as világbajnokság nyolcaddöntőjében. A keret legtapasztaltabb, magyar klubban szereplő játékosait combsérülés kínozza.

A Újpest védőként és középpályásként is bevethető játékosa pár milliméteres izomszakadást szenvedett. Hasonló a gond a kispesti Debrecenivel is.

A hadrend változatlanul 4-4-2, a magyarok  a Gulácsi Péter - Dudás Ádám, Szekeres Adrián, Szabó János, Présinger Ádám - Gosztonyi András, Kiss Máté, Simon Ádám, Koman Vladimir - Németh Krisztián, Futács Márkó összeállításban kezdik a mérkőzést Alexandriában.

A magyar válogatott vezetői úgy vélik, Csehország nagyon erős ellenfélnek ígérkezik, elsősorban a német válogatotthoz hasonlítható csapategysége miatt, ugyanakkor a védekezése messze nem tökéletes.

Az elmúlt években a magyar és a cseh korosztályos csapat jó néhány meccset játszott egymással, és ezek minden esetben két hasonló erősségű gárda kiélezett küzdelmét hozták, amelyeken a pillanatnyi forma döntött.

Érdekes, hogy a két válogatott (a csehek esetében akkor még a csehszlovák csapat) FIFA világbajnokságon legutóbb 1962-ben, Chilében találkozott egymással. A mindmáig sokat emlegetett találkozón a magyar csapat 1-0-s vereségéhez nagyban hozzájárult, hogy a szovjet bíró, Latisev, nem adta meg Tichy Lajos gólját.

A junior-világbajnokságok történetében a magyar válogatott még soha nem tudott nyerni európai ellenféllel szemben.

Egervári Sándor, a nemzeti csapat szakvezetője az InfoRádiónak azt mondta: a cseh együttes a mérkőzés esélyese, de a játékosai mindent megtesznek azért, hogy felborítsák a papírformát.

Olaszország és a Koreai Köztársaság után harmadikként Ghána jutott be a legjobb nyolc közé, miután hosszabbításban 2-1-re nyert a magyar válogatott által 4-0-ra legyőzött Dél-Afrikai Köztársaság ellen.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×