eur:
390.99
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Williams-csapat: "A Piquet-baleset kapcsán a Forma-1hitele forog kockán" - videó

A tavalyi szingapúri futamon történt Nelson Piquet-baleset kapcsán a Forma-1 hitele forog kockán - jelentette ki vasárnap Patrick Head, a Williams-csapat társtulajdonosa.

"Ha bebizonyosodik a csalás, a szándékosság, akkor senki nem lesz kíváncsi a Forma-1-re, mert az emberek majd nem hisznek annak, amit látnak" - fogalmazott Head a monzai Olasz Nagydíj előtt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) augusztus végén kezdeményezett vizsgálatot a szingapúri baleset miatt. Piquet Jr. a 13. körben Renault-jával nagy sebességgel a falnak rohant, bejött a biztonsági autó, így az első tankolását már korábban megejtő csapattárs, a 14. helyről elrajtolt Fernando Alonso jelentős előnybe került a többiekkel szemben, akiknek még ez után kellett üzemanyagvételre kiállniuk. Alonso hamarosan az élre állt, sőt akkora előnyre tett szert, hogy második kiállása után is az első helyre tért vissza, s meg is nyerte a versenyt.


Patrick Head szerint tényleg nagyon szokatlan lépés volt a Renault részéről, hogy a hátsó sorokból induló versenyzőjének csak 12 körre elegendő üzemanyagot tankolt, és ez akkoriban is pletykákra adott okot.

Sajtóértesülések szerint a botrányt Piquet Jr. háromszoros vb-győztes apja robbantotta ki, július 26-án ő értesítette a FIA-t a történtekről, néhány nappal később pedig állítólag a fia - akit a sikertelen szerepelés miatt a múlt hónapban menesztett a Renault - is vallomást tett.

Az ügy napvilágra kerülése óta az állítólagos ötletgazdák, Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke és Pat Symonds főmérnök tagadja a vádakat. A Renault pénteken jelentette be, hogy eljárást kezdeményezett Párizsban a versenyzővel és édesapjával szemben, valótlan állítások, illetve zsarolás kísérlete miatt. Alonso elmondása szerint nem tud arról, hogy Piquet-t megkérték volna: törje össze az autóját.

Briatorét és Symondsot szeptember 21-én hallgatja meg a FIA.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×