eur:
389.1
usd:
362.32
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Csak kevesen láthatják a Loki bemutatkozását a BL-ben

A DigiSport közvetíti élőben a Liverpool-Debrecen mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, így a Loki bemutatkozásáról az ország nagy része lemarad. A TV2 csak kedden sugározhat BL-meccset, a beosztás alapján a magyar bajnokcsapat három hazai találkozója lesz látható az országosan fogható kereskedelmi csatornán.

Hiába az óriási érdeklődés, az ország nagy része nem láthatja a DVSC három mérkőzését a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mivel azokat nem a TV2, hanem a DigiSport közvetíti. A nyáron indult sportcsatorna egyelőre csak tulajdonosa, a DigiTV, valamint a DigiKábel előfizetői számára érhető el, és mivel a két másik nagy szolgáltató, a UPC és a T-Home egyelőre nem vette fel a kínálatába, csak 600 ezer háztartásban fogható, szemben az országos sugárzású TV2-vel.

Ismétlést adhat a TV2


Az országos kereskedelmi csatorna még a nyáron úgy állapodott meg a jogtulajdonos Európai Labdarúgó Szövetséggel, hogy keddenként közvetít egy találkozót, valamint a döntőt, amelyet idén szombaton rendeznek - közölte az Inforadio.hu-val Sztancsik Tamás, a sportosztály vezetője.

Mivel a Loki három BL-meccse kedden, három pedig szerdán lesz, így a TV2 csak a szeptember 29-i Lyon ellen, az október 20-i Fiorentina elleni és a november 24-i Liverpool elleni hazai összecsapásokat sugározhatja. Az természetes, hogy amikor a magyar bajnok játszik, akkor azt láthatják a nézők a csatornán, legyen aznap akár egy Barcelona-Inter rangadó is - mondta Sztancsik Tamás.

Egy lehetősége van még a TV2-nek: a megállapodás szerint csütörtök éjféltől bármelyik találkozót leadhatják, így elképzelhető, hogy péntekenként megismétlik a Loki idegenbeli meccseit, köztük a Liverpool elleni fellépést is, amelyet az első fordulóban rendeznek - árulta el a sportszerkesztőség vezetője.

Lesz internetes közvetítés is

A DigiSportnál is elsőbbséget élvez a Debrecen, vagyis szerdánként élőben lesznek láthatók a hajdúságiak meccsei - ezt Kristóf Péter, a sportcsatorna főszerkesztője mondta érdeklődésünkre.

Kiemelte: bízik abban, hogy előnyt jelent majd a kábelszolgáltatókkal zajló tárgyalások során, hogy a Loki bejutott a BL-be, és három meccset kizárólag a DigiSporton lehet majd látni. Hozzátette: a sportcsatorna nyitott a megkeresésekre, de arra nem tudott konkrét választ adni, jelenleg hogyan állnak az egyeztetések a nagy terjesztőkkel, illetve, hogy vannak-e tárgyalások egyáltalán.

Aki nem tudja fogni a DigiSportot, az a csatorna honlapján követheti a Debrecen találkozóit a BL-ben, mivel a társaság ezeket a jogokat is megszerezte. Már a Levszki elleni idegenbeli selejtezőt elérhetővé tette a világhálón a csatorna, ám akkor, a nagy érdeklődés miatt a DigiSport oldala nem bírta a megterhelést, és az oldal elérhetetlenné vált. A főszerkesztő kérdésünkre azt mondta, kérték, hogy a hibát javítsák ki, és készüljenek fel a nagyobb látogatószámra, reméli, hogy ez meg is történt.

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×