eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

A figyelmeztető jel után élre állhat a Videoton, keleti derbi vár a Lokira

Öt forduló után a kis költségvetéssel és fiatal játékosokkal dolgozó MTK vezeti a labdarúgó NB I tabelláját. A második helyen álló Videoton hátránya mindössze egy pont Garami József szakmai igazgató csapatával szemben, mindkét együttes négy győzelmet aratott eddig, a mezőny többi tagja valamelyest lemaradt, hiszen kivétel nélkül egy vagy két megnyert meccsen van túl. A 6. forduló pénteki nyitómeccsén a fehérváriak a Zalaegerszeget fogadják, szombaton a Debrecenre a BL-siker után keleti rangadó vár, míg a Ferencváros Kaposváron javíthat.

A labdarúgó NB I hatodik fordulója pénteken a Videoton-Zalaegerszeg találkozóval kezdődik. A bajnoki címre esélyes, jelenleg második helyen álló fehérvári együttes hazai pályán eddig valamennyi meccsét megnyerte, így a péntek esti összecsapásnak is a piros-kékek az esélyesei.

A Videoton vezetőedzője, Mezey György azt mondta a meccs előtt: kicsit megtörte a fényes önbizalmat a múlt heti, Szombathely elleni meccs, ahol gyakorlatilag gólhelyzet nélkül kaptak négy gólt, azonban azt gondolja, jókor jött ez a figyelmeztető jel, mert egy dobogós helyezésre vágyó csapat ilyen találatokat nem kaphat, és nem veszthet el úgy mérkőzést, mint ahogy az Szombathelyen történt.

"Ahol Csank János dolgozik, ott mindig az ő filozófiájának megfelelő csapatok épülnek, s a mesterről csak elismerően szólhatok. A jelenlegi együttes fegyelmezett, jó fizikumú játékosokból áll, akik szervezetten játszanak" - mondta az ellenfélről a tréner, aki pénteken nem számíthat az eltiltott Lipták Zoltánra.

A ZTE edzője, Csank János is elismerően szólt a riválisról: "a Videoton nagyon jó csapat. Legutóbb kikaptak Szombathelyen, de a játék képe alapján nem érdemeltek vereséget." Hozzátette: ha ezúttal kihúzzák nagy egyéni hibák nélkül, akkor pontot szerezhetnek a Videoton ellen.

Keleti derbi vár a Lokira

A BL-csoportkörébe jutott Debrecen játékosai nem pihenhetnek sokat, szombaton ugyanis a nagy riválissal, a Nyíregyházával találkoznak. A keleti rangadó külön érdekessége, hogy a Szparit az a Szentes Lázár irányítja, aki korábban a Loki kispadján is ült, és Igor Bogdanovics személyében egykori debreceni kedvenc a Nyíregyháza csapatkapitánya.

Kérdés, hogy az óriási siker után miként tudnak felpörögni a DVSC-játékosok a bajnoki meccsre, valamint az is elképzelhető, hogy Herczeg András klubmenedzser néhány kulcsemberét pihenteti.

A Nyíregyháza kiváló formában van, a harmadik helyen áll, és legutóbb az addig száz százalékos MTK-t is megállította, így a két szomszédvár derbije izgalmas csatát ígér.

A listavezető MTK a Paksot fogadja. A fővárosiak eddig szűk, egygólos győzelmekkel meneteltek, Lencse László személyében pedig jó formában lévő csatára van Garami Józsefnek. Az MTK-t fiatalok, míg a Paksot rutinos játékosok alkotják, így szoros meccsre van kilátás.

Javíthat a Fradi

A négy meccs óta nyeretlen Ferencváros Kaposvárra látogat. A ferencvárosi szurkolók számára csalódást jelent az együttes szereplése, valamint az, hogy az NB II gólkirálya, Ferenczi István még nem talált be, és a védelem is többször bizonytalankodik.

Bobby Davison a Vasas ellen potyagólokat kapó Holczer Ádámot a Haladás ellen már ki is hagyta a csapatból, és nem csoda, hogy szóba került: a Sheffield Unitedtől érkezzen hálóőr, aki a máltai válogatott Justin Haber lehet. Az angol vezetőedző a hét közben már bizalmat szavazott a korábban látványosan mellőzött Lipcsei Péternek is, kérdés, hogy a 37 éves középpályás Kaposváron is szerepet kap-e.

NB I, 6. forduló:
péntek
Videoton - Zalaegerszeg 19 óra
szombat
Debrecen - Nyíregyháza 15
Kaposvár - Ferencváros 17:30
Disógyőr - Vasas 20
Pápa - Kecskemét 20
MTK - Paks 20
vasárnap
Újpest - Haladás 17:30
Győr - Honvéd 20

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×