eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Nehéz jelzőket találni Kati produkciójára. Leutánozhatatlan"

A megszerzett hat aranyéremmel elégedett a célként előzetesen öt elsőséget kitűző Storcz Botond szövetségi kapitány, akiben azonban elmondása szerint maradt némi hiányérzet a kanadai Dartmouth-ban vasárnap befejeződött kajak-kenu világbajnokság után.

"Úgy vélem, összességében jól szerepelt a csapat - értékelt az MTI-nek a szakember, akinek ez volt az első vb-je kapitányként. - A női kajakosok teljesítménye előtt le a kalappal, azt hiszem, jobban nem is szerepelhettek volna. A férfi kajakosok is szereztek egy érmet, egy ezüstöt a Kammerer, Kucsera páros révén, de a többiek is hozták az elvárhatót. Azt látni kell, hogy ebben a szakágban nagyon sűrű a mezőny, nagyon nehéz odakerülni a dobogóra. A kenusokkal kapcsolatban nekem hiányzik egy olimpiai távon szerzett érem, ők most elmaradtak a várakozásoktól."

A címvédőként érkezett, olimpiai bajnok Vajda Attila nagy meglepetésre - talán az egész viadal legnagyobb negatív szenzációját szolgáltatva - csak nyolcadik lett az 1000 m-es kenudöntőben, 500-on pedig be sem jutott a fináléba.

"Nem akarom Attilára kihegyezni a szakág sikertelenségét. Ez a vb nem úgy jött össze neki, ahogy akarta, akartuk, de nem lehet folyamatosan a csúcson lenni. Örülök, hogy a váltó tagjaként azért szerzett egy ezüstöt, így nem távozott érem nélkül" - fogalmazott Storcz.

A vb egyik sztárja egyértelműen az öt számot vállaló Kovács Katalin volt, aki majdnem tökéletes teljesítményt nyújtva négy első és egy második helyet gyűjtött a döntők két napja során. A Domino Honvéd klasszis kajakosa immár 27 vb-címnél jár, s ezzel az örökrangsorban holtversenybe került a németek eddig egyedüliként éllovas élő legendájával, Birgit Fischerrel.

"Nehéz jelzőket találni Kati produkciójára. Leutánozhatatlan" - mondta róla elismerően a kapitány.

"Ez van"

Storcz előzetesen azt mondta: szeretné, ha két olimpiai számban is győzne a csapata. Nos az a furcsa helyzet állt elő, hogy a rajt előtt még mások voltak az ötkarikás számok, mint a vb végén, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága csütörtökön ugyanis úgy döntött: a férfi 500 m-es versenyeket leveszi az olimpiai programról és helyettük 200 m-en - férfi K-1-ben, K-2-ben és C-1-ben, illetve női K-1-ben - szállnak majd vízre a résztvevők.

A magyarok így négy olimpiai számban - női K-1, K-2 és K-4 500 m-en, illetve női K-1 200 m-en - diadalmaskodtak a vb-n.

"A női szakágnak jó a változtatás, bővülnek a lehetőségek, a kenusportnak viszont rossz. Én a magam részéről jobban örültem volna, ha megmaradnak a férfi 500-as számok, de hát ez van. Nyilvánvalóan így módosul a felkészülési programunk a 2012-es londoni játékokra" - jelentette ki a módosítással kapcsolatban Storcz, aki 2000-ben, Sydneyben maga is nyert 500-on olimpiai bajnoki címet, Kammerer Zoltánnal párosban.

A magyar válogatott - amely a hat arany mellett négy ezüstöt és két bronzot is szerzett a kanadai világbajnokságon - hétfőn, 17:40 órakor, London érintésével érkezik Budapestre, a Ferihegyi repülőtér 2B termináljára.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×