eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Képriport: közös megemlékezés után kölcsönös gyalázkodás a magyar-románon

Két román szurkoló ellen szabálysértési eljárást indított a rendőrség, mert a szerdai magyar-román barátságos labdarúgó mérkőzés második félidejének kezdésekor fényfáklyát, vagyis pirotechnikai eszközt használtak - közölte a rendőrség.

Szerda este a Puskás Ferenc Stadionban a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a román csapattól a februárban meggyilkolt román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezett barátságos mérkőzésen.

A mérkőzés előtti megemlékezés után már az első félidőben gyakran felhangzott az "Utálunk szar Románia", vagy a "Ki nem ugrál, büdös román" szólamú rigmus.

A vendég szurkolók végig a "Trianon, Trianon" kiáltással hergelték a magyarokat, majd a második félidő kezdetekor görögtüzeket gyújtottak, majd egy pirotechnikai eszközzel kis híján fejbe találtak egy operatőrt. A biztonságiak gyorsan rendet tettek a szektorban.

Koeman: Az első félidő kiábrándító volt

"A két félidő különböző képet mutatott, az első kiábrándító volt, túl messze helyezkedtünk ellenfeleinktől, főleg a középpályán hagytunk nagy terültet a románoknak - mondta a meccs után Erwin Koeman. - A második játékrész már sokkal jobb volt, a csapat ekkor mindent megtett az egyenlítés érdekében, de az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok. A svédek elleni világbajnoki selejtező előtt nagyon fontos, hogy a válogatott tagjai a lehető legtöbb meccsen lépjenek pályára klubcsapatukban, s a rendelkezésünkre álló időben igyekszünk majd kijavítani a hibákat."

<

Megemlékezés Marian Cozmára (képgaléria)

"Az első félidőben túl sok területet hagytunk a románoknak, és ők ezt ki is használták - értékelt Juhász Roland, az Anderlecht védője. - A második játékrészben feljebb tolódtunk, próbáltunk játszani, amit tudunk, de meglátszott, hogy régen találkoztunk, nem igazán sikerült megvalósítani elképzeléseinket. Nagyon fontos, hogy a világbajnoki selejtezők előtt kijavítsuk a hibákat, hiszen sorsdöntő meccsek várnak ránk."

Razvan Lucescu, a román válogatott szövetségi kapitánya szerint együttese két különböző félidőt produkált. "Az első félidőben jól játszottunk, szépen tartottuk a labdát, sikerült kicsit kibillenteni a magyarokat és gólt lőnünk. A második félidőben már harcoltunk, önfeláldozóan küzdöttünk, ugyanakkor fegyelmezettek voltunk, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést. A magyarok nagyon agresszívek voltak. A szurkolóink viselkedésével nem szeretnék foglalkozni, a lényeg a győzelem."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×