eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az álmok kapujában: az Olympiakosz is várhat a Lokira a BL-ben

Két mérkőzés választja el a Debrecent attól, hogy második magyar csapatként a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján szerepeljen. A hajdúsági együttes a csoportkörbe kerülésért a görög, de akár a bolgár bajnokkal is találkozhat. Kiss Zoltán csapatkapitány szerint a Loki megérdemelt sikert aratott a Levadia ellen. Az észtek vezetőedzője a kiesés után mérgében nem jelent meg a sajtótájékoztatón.

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere szerint a második félidőre megnyugodott csapata, ennek köszönhető, hogy ismét 1-0-ra legyőzte a Levadia Tallinnt, ezzel pedig bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 4. fordulójába, és két meccsre van a főtáblától.

"Nem gondoltuk azt, hogy könnyű lesz és nem is lett az. Az első félidőben idegesek és feszültek voltunk. Emiatt nem lehetett olyan pontos a játékunk, mint azt szerettük volna. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Én úgy érzem, hogy nekünk nagyobb helyzeteink alakultak ki. A második félidőben már nyugodtabban lépett pályára a társaság. Pontosabban, gyorsabban és agresszívabban játszottunk. Több támadást végig tudtunk vinni, és ezek közül egyet sikerült befejeznünk. Boldogok vagyunk, hogy sikerült kivívni a továbbjutást" - értékelt a debreceni szakvezető.


"Nagyon fontos mérkőzést nyert meg a csapat megérdemelten. A tét miatt nem készültünk könnyű meccsre, ám úgy érzem, a második félidőre elfáradt a Levadia, így felőröltük őket a hajrára. A lényeg, hogy megoldottuk a feladatot, és várhatjuk a következő ellenfelet" - mondta a mérkőzést közvetítő csatornának Kiss Zoltán csapatkapitány a lefújás után.

A vendégek vezetőedzője nem jelent meg a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, Marko Kristal másodedző elismerte, hogy jobb volt a DVSC. "Nem tudtunk ma sikeresek lenni. Gratulálunk a hazai csapatnak. Mi mindent megtettünk, amit csak lehetett. A jobb csapat győzött."

Az Olympiakosz lenne a legnehezebb

A továbbjutással a DVSC a BL-selejtező negyedik fordulójába került, vagyis egy lépésre a főtáblától, ám legrosszabb esetben is az Európa-liga csoportkörében lesz érdekelt, így további nyolc meccs még vár Herczeg András játékosaira a kupaporondon.

A kiemelések alapján a Debrecen ellenfele a görög Olympiakosz, a dán Köbenhavn, a bolgár Levszki Szófia, a svájci Zürich vagy az izraeli Maccabbi Haifa lesz a negyedik körben. A sorsolást pénteken délben tartják.

A DVSC mellett a Salzburg, az APOEL, a Ventspils és a Sheriff Tiraspol nem kapott kiemelést. Az első meccset augusztus 18-19-én, a visszavágót egy héttel később rendezik. Már az is eldőlt, hogy a magyar együttes találkozóit a TV2 közvetíti, és bárki is lesz az ellenfél, a meccseket Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

Eurómilliók a kasszában

A Debrecen a Levadia elleni sikerrel már jelentős bevételt könyvelhetett el. A hajdúsági klub bajnokként 200 ezer eurót kap az UEFA-tól, a Kalmar elleni szereplés 130 ezret ért, ahogy a Levadia elleni meccsek is ennyit hoznak a konyhára. A Loki, 2,1 millió eurót kap a BL-rájátszásban szereplésért, és ha innen esetleg nem jut tovább, további 1 millió eurót fizet az UEFA az EL-csoportkörért is, vagyis összesen több mint 3,5 millió eurót, közel egymilliárd forintot kasszírozhat a hajdúsági klub. Ez az összeg magasabb, mint amit a Ferencváros bezsebelt az 1995-ös BL-es menetelésért, és meghaladja a klub éves költségvetését is. Persze a BL-főtábla lenne az igazi aranybánya, azért 7,1 millió eurót, azaz 1,7 milliárd forintot kaphat a DVSC.

Izgalmas csaták előtt


A nem bajnokok mezőnyében is pénteken sorsolnak. A kiemeltek között az Arsenal, a Lyon, a Sporting, a Panathinaikosz és a Stuttgart található, a nem kiemeltek pedig a Fiorentina, az Atlético Madrid, a Celtic, az Anderlecht és a Temesvár.

{{keretes_cim}}

Debrecen-Levadia 1-0 (0-0)
DVSC: Polekszics - Bernáth (Dombi 65.), Komlósi, Mészáros, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály - Rudolf (Szűcs 89.), Coulibaly (Oláh 71.)
Levadia: Kaalma - Marmor (Sisov 21.), Morozov, Kalimullin, Teniste - S. Puri, Ivanov, Malov, Saarelma - Andreev (Zelinski 46.), Gussev
Gól: Coulibaly (70.)
Sárga lap: Varga J. (22.), Malov (24.), Saarelma (31.), Rudolf (48.), Fodor (87.)
Kiállítva: Malov (81.)

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×