eur:
389.56
usd:
362.7
bux:
68689.51
2024. május 8. szerda Mihály

"Schumacher a saját szobrát döntögeti"

Bár a Forma-1-nek jót tesz, Michael Schumacher számára igen kockázatos a valenciai futamra tervezett visszatérés - mondta az InfoRádiónak Dávid Sándor szakíró, a Hungaroring sajtófőnöke.

Múlt hét szerdán jelentették be a nagy hírt: a Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos fejsérülést szenvedett ferraris Felipe Massát a 2006-ban visszavonult Michael Schumacher fogja helyettesíteni a következő futamon.

Dávid Sándor szakíró először lehetetlennek vélte, majd a megerősítés után "rossz húzásnak" tartotta a hétszeres világbajnok döntését, hogy újra Formula 1-es versenyautóba ül. Még Willy Weber, Schumacher menedzsere is azt mondta a bejelentés előtt, hogy elképzelhetetlennek tartja a klasszis Formula 1-es visszatérését - emlékeztetett.

Ha jól megy, ha rosszul, nem lehet a Ferrari csapat jövője, mert hosszú távon nem lesz újra Formula 1-es pilóta - hangsúlyozta a szakértő, aki ugyanakkor hozzátette: ha Massa gyorsan felépül, és hamarosan versenyezhet, akkor érhető döntést hozott a Ferrari azzal, hogy "előkapott egy öreget, és lesz, ami lesz".

A közönség szempontjából pedig fantasztikus, hogy Schumi újra rajthoz áll, mert mindenki alig várja, hogy lássa még egyszer versenyezni - annak ellenére, hogy a legtöbb Formula 1-es rajongó unta már, hogy mindig ő nyert - véli a Hungaroring sajtófőnöke.

Dávid Sándor szerint ugyanakkor nem minden kockázat nélküli Schumi visszatérése, mert a futam előtt csak keveset tesztelhet, ezért fennáll a baleset veszélye, és tény az is, hogy bár biztosan nem felejtett el autót vezetni, Valenciában egy, a számára megszokottnál teljesen eltérő közegben kell versenyeznie a fiatal pilótákkal.

Schumacher a saját szobrát döntögeti - fogalmazott a szakíró.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×