eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Contador átvette a vezetést, Armstrong már második a Touron

A spanyol Alberto Contador nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszát, az úgynevezett királyetapot, s ezzel összetettben is átvette a vezetést.

A viadal 2007-es győztese mintegy öt kilométerre a hegyi befutótól lépett meg az élbolyban tekerő riválisaitól, s hatalmas tempót diktálva, 43 mp-cel a második luxemburgi Andy Schleck előtt ért a célba.

A hét sikerével rekorder amerikai Lance Armstrong kilencedik lett, s jelenleg második összetettben, hátránya 1:37 perc csapattársával szemben.

Hétfőn szünnap lesz, kedden a Martigny és Bourg-Saint-Maurice közötti 159 km vár a mezőnyre.

15. szakasz, Pontarlier-Verbier, 207,5 km, hegyi befutó:

1. Alberto Contador (spanyol, Asztana) 5:03:58 ó
2. Andy Schleck (luxemburgi, Saxo Bank) 43 mp hátrány
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas) 1:03 p h.

Az összetettben (sárga trikó):
1. Contador 63:17:56 ó
2. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) 1:37 p h.
3. Bradley Wiggins (brit, Garmin-Slipstream) 1:46 p h.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×