eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Webbert megbüntetették, de így is simán nyert

A Red Bull pilótája, Mark Webber nyerte a Forma-1-es Német Nagydíjat. A 32 éves ausztrál versenyző első futamgyőzelmét aratta. A második a német Sebastian Vettel (Red Bull), a harmadik a brazil Felipe Massa (Ferrari) lett. A pontversenyben élen álló angol Jenson Button (Brawn GP) az ötödik helyen ért célba. A következő futamot két hét múlva rendezik a Hungaroringen.

A nürburgringi futam mozgalmas rajtot és nagy taktikai csatát hozott. A címvédő angol Lewis Hamilton (McLaren) az élre tört, de az első kanyart már nem tudta megfelelően bevenni, és defektet is kapott.

Webbert eközben úgy is megelőzte a brazil Rubens Barrichello (Brawn GP), hogy az ausztrál oldalról nekiütközött a Brawn-Mercedesnek. Webber ezért később bokszutca-áthajtásos büntetést kapott, de a futam felére az élre verekedte magát, és simán nyert.

A német Nico Rosberg a 15. helyről rajtolva zárt a negyedik helyen, míg Barrichello hiába vezetett sokáig, csak a hatodik lett. A kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso (Renault) a hetedik helyig küzdötte fel magát, míg a McLaren négy sikertelen futam után szerzett pontot: a finn Heikki Kovalainent a nyolcadik helyen intették le.

A Magyar Nagydíjat Button 68 ponttal várhatja. Vettel 47, Webber 45 és fél, Barrichello pedig 44 pontot szerzett eddig.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×