eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Barcelona bajnok, de ünneplés helyett gólrekordra tör

A Barcelona és a Manchester United játékosai is kapnak tíz nap pihenőt a Bajnokok Ligája döntője előtt. Legalábbis képletesen, aligha lazítanak majd. Ám a hazai bajnokságra már egyiknek sem kell majd nagyon figyelnie, mivel mindkét gárda szombat éjfélre bajnoknak mondhatta magát. Eldőlt az olasz bajnokság is: az Inter sorozatban negyedszer nyert.

A Manchester United szombat kora délután gól nélküli döntetlent játszott az Arsenallal, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a Liverpoollal szemben. A csapatnak ezúttal még gólt sem kellett lőnie a sikerhez, elég volt, hogy ne kapjon.

A bajnoki idényben először fordult elő, hogy nem szerzett gólt a Man United az Old Traffordon, ugyanakkor 37 mérkőzésből 22-n nem került a kapujába a labda. Nyugodtan megállapíthatjuk: zseniális csatárai vannak Sir Alexnek, de a sorozatban harmadik bajnoki címet elsősorban a védelem szállította.

Bajnok a Barca
 
A Barcelona nem is játszott szombaton, mégis bajnok lett, miután a Real Madrid elveszítette sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését is. Az immár csak volt címvédő akkora ütést kapott a Bernabéuban a 6-2-vel, hogy azt mindmáig nem tudta kiheverni. Azóta kikapott a Valenciától és most a Villarrealtól is, gyakorlatilag lerombolva mindent, amit a Juande Ramos éra sorozatban 18 veretlen mérkőzésén felépített.

Mintha nem is ugyanaz a védelem játszana Iker Casillas előtt, mint amelyik a korábbi hónapokban, mindössze kilenc gólt kapott. Most három meccsen 12 a mérleg, noha a kapus, leszámítva a Villarreal utolsó találatánál elkövetett hibáját, nem is védett rosszul.

Az eredmény azt jelenti, hogy a Barcelona hátralévő mérkőzéseitől, így a ma esti, Mallorca elleni találkozótól függetlenül már megszerezte a bajnoki címet. Eddig meséses alakul Pep Guardiola első idénye a csapat élén, az újonc edző duplázott, miután szerdán, a Bilbao elleni 4-1-gyel megnyerte a Király-kupát, immár bajnoknak is mondhatja magát.

Guardiola azt ígérte már a bajnoki cím tudatában, hogy nem pihenteti majd kulcsembereit a hátralévő három fordulóban, és még céljai vannak a csapatának. A legfontosabb, hogy megdöntse a spanyol bajnoki gólrekordot, ami 107 gólt, a Real Madrid állította fel az 1989-90-es idényben.

A Barça most 103-nál jár, megdöntötte már korábbi saját rekordját (102, 1996-97). A csapat gólátlaga egyelőre 2,9 mérkőzésenként, ez jobb, mint a Madridé volt 19 éve. A Barcelonának még három mérkőzése van hátra, ma este idegenben a Mallorca, aztán a Nou Campban a kiesés ellen menekülő Osasuna, végül a Riazorban a Deportivo lesz az ellenfele.

A 103 gólt egyébként Eto'o (28), Messi (23), Henry (19), Xavi (6), Daniel Alves (5), Iniesta és Keita (4-4), Gudjohnsen (3), Touré és Krkic (2-2), Márquez, Busquets, Puyol és Piqué (1-1) szerezték, ezekhez jön Jorge (Sporting Gijón), Weligton (Málaga) és Morris (Recreativo) öngólja.

Az Inter vitte

Célban az Inter is, miután a Milan 2-1-re kikapott Udinében, ahol pedig az előző években rendre sikerrel szerepelt. A hazaiak sima győzelmet arattak, a becsületgólt Massimo Ambrosini a 93. percben lőtte. José Mourinho első olaszországi idényében bajnok lett (hasonlóan első angliai idényéhez). A fekete-kékek sorozatban negyedszer nyerték meg a Serie A-t, ezúttal éppen a klubelnök-tulajdonos Massimo Moratti születésnapján.

Moratti nagyon boldogan mondta, hogy ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphatott volna - más kérdés, hogy tulajdonképpen nem az övéitől kapta, hanem az Udinese vagy a Milan tagjaitól. Persze, félre a tréfát, az interesek megdolgoztak azért az idény korábbi szakaszában, hogy ünnepelhessenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×