eur:
395.93
usd:
354.63
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Alaptalannak tartja Talmácsi állításait a Balatonring Team

Meglepte a Balatonring Teamet, hogy Talmácsi Gábor és menedzsmentje egyoldalúan felbontotta szerződését a csapattal csütörtökön. Az istálló közleményében azt írja, visszautasítja azokat az állításokat, melyek szerződésszegéssel vádolják a csapatot.

A Balatonring Team sportkötelezettségeinek teljesítése céljából teljes személyzetét és infrastruktúráját a Le Mans-i versenypályára szállította, hogy részt vegyen a Francia Nagydíjon a hétvégén - írják közleményükben. A csapat alaptalannak ítéli Talmácsi Gábor vádjait, amelyek az ebben az idényben nyújtott felszerelés, illetve az anyagi eszközök szűkösségére hivatkoznak.

A csapat tájékoztatása szerint a pilóta az első három futamon kitűnő eredményeket ért el, amelyek lehetetlenek lettek volna, ha nem rendelkezne a megfelelő technikai hátérrel. Hozzáteszik: a Balatonring Team vezetője, Jorge Martínez bízik Talmácsi Gáborban. A csapatvezető 2007-ben a magyar pilóta mellett döntött, és az előző világbajnokság szerényebb eredményei ellenére idén a rendelkezésére bocsátotta az Aspar Team segítségét, hogy akár világbajnokká válhasson a nagyobb kategóriában is. Emellett elismert és garanciákat is vállaló támogatókat szerzett, a Grupo Miltont, a Logostic Landet és a Sedesát, amely cégek támogatásával egy kifejezetten az ex-világbajnok személyére szabott csapatot hozott létre - áll a közleményben.

Jorge Martínez csapatfőnök azt mondta: nem számított ilyen reakcióra. "Ebben az évben hoztuk létre az új csapatot kizárólag Gábor miatt. Nehéz volt a projektet kivitelezni, előrevinni, de egy pillanatra sem hagytuk abba a harcot, hogy a legjobb technikát és leghathatósabb támogatást nyújtsuk. Óriási csalódást érzek, hogy ebbe a helyzetbe kerültem és remélem, amikor mindezen túl leszünk, Gábor rájön, hogy milyen sokat tettünk érte" - emelte ki. Hozzátette: ha nem sikerül megfelelő módon megegyezni, meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket, hogy megvédje az érdekeit.

Talmácsi Gábor és menedzsmentje csütörtökön bontott szerződést a Balatonring Teammel, amit a második motor hiányával és a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatásával indokolt.

A spanyol Angel Rodriguez helyettesíti Talmácsi Gábort a hétvégi Francia Nagydíjon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

Kiköltöznél Németországba? Így működik ott a nyugdíjrendszer

A pandémiás évek ideiglenes visszaesése után ismét 650 ezerre teszik a tartósan külföldön dolgozó magyarok számát (az előrejelzések szerint ez csak nőhet a jövőben), a legtöbben az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban dolgoznak. Számukra létfontosságú lehet, ha tisztában vannak az adott ország nyugdíjrendszerének működésével, a megszerezhető nyugdíj feltételeivel, hiszen nagyrészt ettől függhet majd az időskori anyagi biztonságuk. Cikksorozatom első részében bemutattam az Egyesült Királyság nyugdíjrendszerének jellemzőit, a második a részben Ausztriával foglalkoztam, ebben a részben pedig Németországról írok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×