eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Piros-fehér-zöld motoron versenyez majd Talmácsi

A gyorsasági motoros világbajnokság első két futama után kaphatja meg Talmácsi Gábor azt a tartalékmotort, amelyet az Aprilia-gyár már elkészített számára. A magyar motoros ebben a szezonban a Batalonring Team egyetlen versenyzőjeként a 250 köbcentisek között szerepel a nagydíjakon.

Korábban Talmácsi Gábor menedzsere, Stefano Favaro az InfoRádióban arról beszélt, hogy a költségvetésből egyelőre hiányzik a második motorhoz szükséges félmillió euró, de a csapat spanyol szponzorai azóta úgy döntöttek, hogy az eddig jelzett támogatáson túl biztosítják a szükséges összeget.

A vb jövő vasárnap egy villanyfényes futammal kezdődik Katarban.

"Végtelenül örülök annak, hogy piros-fehér-zöld színeket kapott az új Apriliám" - mondta Talmácsi.

"Elégedett vagyok, mert a szerelőim ugyanazok, akikkel együtt a korábbiakban sikeresek voltunk. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolgom, hiszen az új motort teljesen másképp kell vezetni, mint a korábbi 125-öst. A súlya 100 kiló, 110 lóerős és kipörgés-gátlóval is rendelkezik. Azt remélem, hogy az első öt között végzek, és harcban leszek a dobogóért, de az is elképzelhető, hogy már az első  futamon a pódiumra állhatok" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×