eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hajdu: "Nincsen még a csúcson a válogatott"

A hatodik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon. Hajdu János szövetségi kapitány szerint a 2010-es ausztriai Európa-bajnokságon felülmúlható a most elért eredmény.

Hogyan értékeli a németek elleni mérkőzést?

Nagyon elfáradtunk a kilencedik meccsre a világbajnokságon, a kulcsemberek már alig tudtak járni, többen betegséggel küzdöttek. Eközben a németek három új embert vetettek be, akik ficánkoltak a meccsen, és egyértelműen jobbak voltak. Annak örülök, hogy tartottuk a lépést, és elfogadható vereséget szenvedtünk.

Elégedett a hatodik hellyel?

Ez egy szép eredmény, a harmadik legjobb, amit a világbajnokságok történetében a magyar válogatott elért. Ugyanakkor tudom, hogy ez a csapat többre is képes, és a jövő évi ausztriai Európa-bajnokságon még jobb eredményt fog elérni.

Volt olyan a csapatban, aki csalódást okozott vagy kilógott?

Voltak olyanok, de nem tehettek róla. Nem voltak játékban, nem volt lehetőség, hogy formába lendüljenek, mert élet-halál harcot vívtunk minden meccsen, így nem volt lehetőség, hogy pályára küldjem őket. Volt olyan, akitől sokat vártam, mégsem tudott segíteni, de ez csak a formáján múlott.

A játékosok mennyire elégedettek?

A hatodik hely klassz dolog, egy remek teljesítmény, erre a játékosok is büszkék, még az is, aki éremről álmodott. Lehetett tudni, hogy a dobogós helyezésért a francia és horvát csapatot kell megelőzni, de mi nem vagyunk az ő szintjükön.

Miben kell még fejlődni ebben az olimpiai ciklusban, hogy 2012-ben, Londonban még sikeresebb legyen a válogatott?


Én addig nem látok, de 2010-ig igen. Nagy fejlődési lehetőség van a csapatban, sok a tartalék minden téren, nincsen még a csúcson a válogatott. Reméljük, hogy a hátralévő idő elég arra, hogy a munka hatására az együttes hatékonyabb és erősebb lesz.

Hogyan tervezi, folytatja a munkát szövetségi kapitányként, vagy szakmai igazgatóként megpróbálja elérni, hogy a korábbi terveknek megfelelően Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője vállalja el a válogatott vezetését?

Amint hazamegyünk, leülünk tárgyalni a szövetség vezetőivel. A szerződésem július 1-ig érvényes szövetségi kapitányként, ezt az időszakot kitöltöm, és a hátralévő négy Eb-selejtezőn én irányítom a csapatot. Remélem, hogy megtalálják azt a személyt és stábot, akire hosszú távon rábízható a válogatott. Végzem tovább a szakmai igazgatói munkát, hiszen a szövetségi kapitány poszton beugró voltam, egy hirtelen döntés eredményeként, ugyanis Mocsai Lajos az utolsó pillanatban visszalépett. Utólag hálás is vagyok neki, hogy ilyen lehetőséget kaptam.

Arra nincs esély, hogy egészen 2012-ig marad?


Nem tudok ilyen hosszú időben gondolkodni, és úgy gondolom, találunk erre alkalmasabb és lendületesebb fiatalembert. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs ilyen ambícióm, de jobban tudom szolgálni szakmai igazgatóként a sportágat.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Még forróbbak lehetnek a nyarak, mint azt várták

Friss kutatások rávilágítanak arra, hogy a nyári hőhullámok Európában várhatóan jóval intenzívebbek lesznek, mint azt korábban előre látták. A kutatók szerint ennek oka a légszennyezettség csökkenése, ami paradox módon súlyosbodó nyári felmelegedést eredményez Nyugat-Európában. Ez aggodalomra ad okot, mivel sokan ezekre a modellekre hagyatkoznak a jövőbeli tervezés során  - közölte a brg.com. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×