eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Tottenham feltámadásától a Milan elleni Huszti-gólig - videók

Mozgalmas volt a szerdai nap az európai futballban, több ország kupasorozatában is izgalmas és gólgazdag meccseket rendeztek. Az Inter legyőzte a Romát, míg a Valencia a Sevilla ellen nyert. Angliában hiába jutott a Ligakupa döntőjébe a Tottenham, az együttes edzője csalódott volt. A Milan elleni barátságos találkozón pedig betalált Huszti Szabolcs, a Hannover játékosa.

Az Olasz Kupában már a negyeddöntőben összekerült a korábbi négy sorozat két döntőse, a Roma és az Inter. A milánói meccsen José Mourinho szinte a legjobb csapatával állt ki (Toldo, Maicon, Burdisso, Samuel, Santon, Zanetti, Cambiasso, Muntari, Stankovic, Adriano, Ibrahimovic), míg a Farkasok továbbra is Francesco Totti nélkül léptek pályára (Arthur, Cicinho, Juan, Mexes, Riise, Taddei , Brighi, De Rossi, Perrotta, Baptista, Vucinic).

Adriano élt a bizalommal, és a 10. percben előnyhöz juttatta a bajnoki listavezetőt, majd a második félidőben nagyobb sebességi fokozatba kapcsoló Roma Taddei révén egalizált. Mindössze egy percig volt döntetlen az állás, ugyanis Ibrahimovic a kapusról elé pattanó labdát magabiztosan bevágta.


A hajrában a Roma nagy erőkkel rohamozott, de csak oldalhálóig jutottak. A sikerrel az Inter bekerült az elődöntőbe.

A másik meccsen a Sampdoria büntetőkkel múlta felül az Udinesét, és szintén bejutott a négy közé. A Lazio-Torino meccset csütörtökön, míg a Juventus-Napoli találkozót február 4-én rendezik.

Még ilyet! Nem lőtt gólt a Barcelona!


Spanyolországban is a kupa negyeddöntőjét rendezték, de itt oda-visszavágós rendszerben játszanak a csapatok. A barcelonai városi rangadón az Espanyol új vezetőedzője, Mauricio Pochettino bátor támadó taktikával küldte ki együttesét a tartalékos vendégek ellen (Pinto, Puyol, Márquez, Cáceres, Sylvinho, Sergio Busquets, Gudjohnsen, Keita, Hleb, Iniesta, Bojan), így több helyzetük volt. A bajnokságban toronymagasan első Guardiola-csapat ezúttal sok hibával játszott, és hiába állt be Messi és Xavi is a második játékrészben, a gránátvörös-kékek nem pörögtek fel, így 0-0-val zárult a találkozó.

A másik összecsapáson, a Valencia-Sevilla meccsen ugyanakkor potyogtak a gólok, és helyzet is bőven akadt. Az Eb-gólkirály David Villa már az ötödik percben betalált, majd a szünet után a Sevilla gyorsan fordított: a fiatal kapus, Vicente Guaita hibája után Luis Fabiano volt eredményes, majd Adriano talált be - igaz, lesről.



A hajrá aztán hazaiaké volt, és Baraja vezetésével fordítottak. A középpályás a 84. percben maga lőtt gólt, majd két perccel később Matának adott remek passzt, és az ifjú szélső nem hibázott, így 3-2-re győzött a Valencia. A Bilbao-Gijón és a Mallorca-Betis meccseket csütörtökön, a visszavágókat pedig jövő héten rendezik.

Drámai hosszabbítás

Az angol Ligakupa elődöntőjében két percen múlt, hogy a címvédő Tottenham megúszta a blamázst a másodosztályú Burnley otthonában. A londoni együttes az első meccsen aratott 4-1-es győzelme után fél lábbal már finálésnak érezte magát, ennek jeleként Harry Redknapp menedzser tartalékos csapattal állt ki a visszavágón.

A sorozatban korábban a Chelsea-t és az Arsenal is búcsúztató Burnley azonban nem adta fel a lehetetlennek tűnő feladatot, és Blake, McCann, majd Rodriguez góljával ledolgozta a hátrányt - a harmadik gólt a 87. percben szerezte a hazai csapat.

A Ligakupa sajátos szabályai szerint a rendes játékidőt követően nem számít az idegenben lőtt gól, így jöhetett a hosszabbítás, ám ha ennek letelte után is egyenlő az összesítés, akkor figyelembe veszik az idegenben lőtt találatokat. A ráadásban már a Tottenham uralta a meccset, több helyzetet dolgozott ki, de egészen a 118. percig nem tudta feltörni a lelkesen védekező hazaiak védelmét. A londoniakat végül az orosz Pavljucsenko és a két hete igazolt Defoe mentette meg, két perc alatt két gólt szerezve. A gólokat megtekintheti, ha ide kattint.

A Tottenham tehát 6:4-es összesítéssel jutott be a március 1-i döntőbe, ahol a Manchester Uniteddel találkozik a Wembley-ben. A londoniak edzője a siker ellenére csalódott volt csapata játéka láttán, és pályafutása "legkényelmetlenebb" estéjének nevezte a szerdait. Harry Redknapp elárulta azt is, hogy nem bízott együttese továbbjutásában.

Huszti mattolta Didát

A kupasorozatok mellett több barátságos meccset is rendeztek, a Hannover-Milan meccsen Huszti Szabolcs is bevette az olasz sztárklub hálóját.


A magyar középpályás kiharcolt egy büntetőt, de azt elsőre Dida védte, majd a kipattanót már nem rontotta el Huszti. A találkozót végül a Milan nyerte 3-2-re, két rutinos csatára, Inzaghi és Sevcsenko vezérletével.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×