eur:
389.76
usd:
365.07
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szurkolók a Kaká-sagáról: "Ricky példát mutatott a világnak hűségből"

Véget ért a Kaká-saga, a brazil aranylabdás marad a Milannál, hiába a Manchester City rekord nagyságú vételi ajánlata. Az egy hétig a futballvilágot megosztó ajánlatról természetesen a szurkolók is kifejtették véleményüket - az alábbiakban ezekből válogatunk.

"Ricky tegnap példát mutatott a világnak hűségből, becsületből, olyan erényekből, amelyeknek ma igazán híján vagyunk. Tartozom egy bocsánatkéréssel Berlusconi és Galliani urak irányába is. Kaká nyilvánvalóvá tette, hogy a vezetőség is mindvégig mellette állt, sosem akarták igazán eladni. Bár felesleges mondanom, de azt hiszem, nagyon büszkék lehetünk a csapatunkra, klubunkra, játékosainkra, vezetőinkre. Példát mutattak mindenkinek.

Forza Milan!!! Forza Kaká'! Forza Berlusconi!"
(acmilan.hu, nataniel)

Kaká, hála istennek, nem Seva. Õ az egyetlen a mai csapatból, aki Maldini méltó utódja lehet, mint csapatkapitány. Példát mutat a pályán és a pályán kívül is. Köszönjük, hogy ebben az elüzletiesedett világban valaki újra megmutatta, hogy a legnagyobb érték az EMBER és a SZÍV. Többet adott nekünk, mint amit most az örömünk során felfoghatunk. Hitet, emberséget és szeretetet. Én ezt köszönöm meg neki.
(acmilan.hu, szurker)

Mindvégig bíztam benne, hogy Kaká marad, de az volt a legnyugtalanítóbb, hogy mind Galliani, mind Berlusconi sosem állt ki, és mondta egyértelműen, hogy nem eladó, és marad. A teljes sztorit és az igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, a lényeg, hogy marad. Egyszerűen semmi észérv nem volt amellett, hogy a Citybe menjen.
(index.hu, Gattuso8)

Érdekes ez az egész sztori, de már megszokhattuk az ilyeneket. Kaká azt mondja, sosem akart elmenni, és fizetésemelést sem kért. A klub azt mondja, nem akarta eladni Rickyt, ha a brazil menni akart volna, akkor lehetett volna üzlet. Akkor mi a franc történt az elmúlt pár napban? Egyre valószínűbb, hogy csak színház volt az egész. A Milan volt minden címlapon, mindenki ránk figyelt. A szurkolók nem szomorkodnak, hogy nem sikerült a hátsó alakzatot megerősíteni, örülnek, hogy Ricky maradt. Kaká mostanában a háttérbe szorult kissé R80 (Ronaldinho - a szerk.) mögött, de most láthatta, hogy mennyit jelent Õ a szurkolóknak. Ez biztos, hogy neki is nagy pluszt jelent, de még a csapatnak is, nem akármilyen hangulat lesz a következő meccseken is. Ráadásnak még Silvio elnök úr is jól jön ki a dologból. Mi kell még? Jól kitalálták ezt, vagy legalábbis kihozták a maximumot az ügyből...
(acmilan.hu, play)

A tulajdonos jelenleg a Citytől szinte teljesen függetlenül cselekszik, ismeri a világsztárokat, és őket meg akarja venni, de nem érti meg, hogy nem jár jó úton. A Citynél legfeljebb azért felelősek, mert ezt képtelenek vele megértetni. Amúgy meg a sejk sem csinált semmi rosszat, teljesen szabályosan járt el, a klubot kereste meg először és nem a játékost, semmilyen más eszközt nem használt, pusztán "anyagi fegyvert", ami ugyanakkor jogszerű és korrekt, igaz irreális ajánlatot tettek a Milan asztalára. Olyan játékosokat kellene inkább venniük, akik közepes sztároknak számítanak, de van még bennük nafta (de Jong, Bridge nem volt rossz vásár, Bellamy már kevésbé), esetleg egyes nagycsapatoknál kegyvesztetté váltak. Õk fognak jönni nagy pénzért és fizetésért játszani, de akkor sem kell esztelenül, mindenkiért tíz meg százmilliókat kiadni. Először is szerződtetni kéne egy normális edzőt, mert Hughes egyelőre úgy látszik, nem tud felnőni a feladathoz, másodszor pedig el kéne kezdeni egy szisztematikus franchise építést, kicsit népszerűsíteni kéne magukat Angliában és a világban is. Ehhez az arab sejk kapcsolatai hozzásegítik őket. Nagyon fontos az is, fiatal angol tehetségeket is neveljenek, emellett pedig figyelniük kell arra, hogy a sejktől függetlenül is egy idő után gazdaságilag megerősödjenek annyira, ha az arab otthagyja őket, akkor ne üssön be a krach.

(...) Ha megkezdődik egy normális csapatépítés, lehetőleg már most tavasszal és jövőre megint be tudnak kerülni az első hatba, mint pár éve, esetleg még nyernek mellé egy ligakupát, akkor 2010 nyarára olyan állapotba kerülhetnek, hogy bátran megkörnyékezhetnek világsztárokat, persze akkor sem úgymond franchise játékosokat, mint Gerrard a Poolnál, Terry a Chelsea-nél, Messi a Barcánál, Kaká a Milannál. Nem irigylem azért őket, mert nincsenek könnyű helyzetben...
(nemzetisport.hu, Fergusonn)

Végül az olasz televízió egyik csatornájának élő adása, amikor felhívják Silvio Berlusconit, Olaszország miniszterelnökét, a klub tulajdonosát, hogy mit döntöttek a klubvezetők az igazolás ügyében. A riporter kérdésére a tulajdonos megerősíti: Kaká a Milanban marad. Érdemes figyelni a "pártatlan" zsurnaliszták gesztusait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×