eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Cseh László: "Összekaptam magam"

A 400 méteres vegyes úszás után 200 pillangón is ezüstérmet szerzett a pekingi olimpián Cseh László.

"Szerintem minden sportoló életében kellenek hullámvölgyek, hogy észhez térjen. Én is összekaptam magam és igyekeztem keményen készülni" - mondta a 23 éves úszó, aki az olimpia előtt még csak titkon remélt érmet 200 m pillangón.

"Amikor eldöntöttük, hogy ebben a számban is indulok, még csak valahol mélyen reménykedtem a dobogóban, de a realitás a döntőbe kerülés volt. Az ob után azt gondoltam, ha az időmön még sikerül javítani, minden megtörténhet, itt Pekingben pedig az eredmények alapján már láttam, hogy egy érem összejöhet" - árulta el Cseh, aki a júliusi ob-n elért 1:56.56 perces országos csúcsát 1:52.70-re javította.

A két ezüst után 200 m vegyesen is az éremesélyesek közé számít, annak a számnak a döntőjét pénteken rendezik, de az előfutamok már szerdán elkezdődnek.

"Most elég gyors regenerációra lesz szükségem, mert délután már úszok. Jön egy nagy masszírozás és egy nagy alvás, mert az a legfontosabb, hogy pihent legyek. Arra is figyelnem kell, hogy az elő- és középfutamban ne adjak ki mindent magamból, s a fináléra tartalékoljak. A minimális cél, hogy a legjobb időmet ússzam meg. De egy ilyen pillangó után lehet, hogy meg se kottyan az első 50, aztán bármi lehet."

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×