eur:
389.88
usd:
362.99
bux:
68050.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Életbe lépett a szigorított doppingellenőrzési időszak

Az olimpiai falu vasárnapi hivatalos megnyitásával életbe lépett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szigorított, a versenyek időszakára vonatkozó doppingellenes szabályzata. A kiemelt periódus augusztus 24-ig tart.

Pekingben vasárnap megnyílt az olimpiai falu, ezzel életbe lépett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szigorított, a versenyek időszakára vonatkozó doppingellenes szabályzata is. A kiemelt periódus augusztus 24-ig tart.

Az Athénban elvégzett 3600 ellenőrző vizsgálattal szemben Pekingben 4500 kontrollra kerül sor. A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása alapján az általános szabály szerint minden versenyszám első öt helyezettjét tesztelik, illetve további két kisorsolt sportolót ellenőriznek. Sor kerülhet versenyek előtti és utáni vizsgálatokra.

A 4500 teszt közül 900 vérvétellel kombinált lesz, míg mintegy 800 az EPO kimutatására is kiterjed.

A szabályzat újításokat is tartalmaz. Az olimpiai résztvevőket naponta több ízben is bárhol, bármikor ellenőrizhetik. Amennyiben az adott versenyző két alkalommal elmulasztja a kontrollt, nem tartózkodik az előre - kétórás bontásban - megadott helyen, vagy ha egyszer nem találják, de 18 hónapon belül már kétszer elmulasztotta a mintaadást, doppingvétséget követ el.

A doppingellenőrzéseket 41 helyen bonyolítják le, közülük 34 található Pekingben. Valamennyi versenyszínhelyen adott a lehetőség a mintavételre. A minták értékelését 24-72 órán belül végzik el.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×