eur:
394.37
usd:
371.64
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Még az olasz játékvezetők szerint is szabályos volt a hollandok első gólja

Az olasz játékvezetői bizottság vezetője, Cesare Gussoni szerint szabályos volt a holland válogatott első gólja hazája csapata ellen, a labdarúgó Európa-bajnokság harmadik napján. Ezen az álláspontot van az Európai Labdarúgó-szövetség is.

A 26. percben jobb oldali beadás után a labda Gianluigi Buffon kapustól Joris Mathijsenhez került, ő Wesley Sneijderhez passzolt, akinek lövése Ruud van Nistelrooyról a hálóba pattant. Az olaszok lest reklamáltak, de mivel Christian Panucci az alapvonalon kívül feküdt, a találatot megadta a svéd Peter Fröjdfeldt.

"A bíró és az asszisztense a szabályoknak megfelelően jártak el. Igaz, én először lesnek láttam az esetet, a visszajátszás azonban megmutatta, hogy Panucci kivül fekszik" - mondta Gussoni.

Az olasz szakemberrel megegyező az osztrák játékvezetői testület első emberének, Gerhard Kaplnak a véleménye is, aki elmondta még, hogy ő az Eb játékvezetőinek regensdorfi bázisán nézte végig a mérkőzést, és ott Fröjdfeldt döntése "semmilyen vitát nem váltott ki". Idézte az idevágó szabályt, amely tartalmát tekintve úgy szól, hogy nem állhat lesen a támadó csapat futballistája, ha a védekező együttes két utolsó embere közül az egyik elhagyta a játékteret.

Az UEFA főtitkára, David Taylor szerint is helyes döntést hozott a játékvezető.

Ugyanakkor akadnak olyanok is, akik éppen az említett szabályra hivatkozva úgy vélik, szabálytalan volt a gól. Az előírással az volt az alkotók szándéka, hogy egy játékos a pálya elhagyásával szándékosan ne állíthassa lesre az ellenfél támadóját. Azt tehát a mérkőzésvezetőnek kell eldöntenie, hogy az alapvonalon kívül fekvő futballista saját akaratából került-e oda, szándékosan nem tér-e vissza a játéktérre, vagy esetleg valóban képtelen akkor folytatni a játékot.

Panuccit saját kapusa, Gianlugi Buffon tarolta le, majd lökte kívülre, később, a gól után a védő folytatta a játékot.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×