eur:
400.79
usd:
366.33
bux:
74251.27
2024. október 11. péntek Brigitta

Az olasz csapat "olyan, mint egy Ferrari, amelyből kifogyott a benzin"

A védelmi hibákat okolta a hollandoktól elszenvedett 3-0-s vereségért az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság C csoportjában szereplő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Roberto Donadoni szerint rosszul kezdték a meccset, majd még rosszabbul folytatták. Az olasz sajtó majdhogynem egyöntetűen katasztrófáról ír a súlyos vereség után.

Súlyos vereséggel kezdte szereplését a világbajnok olasz válogatott a labdarúgó Európa-bajnokság "halálcsoportjában". A hollandoktól elszenvedett kudarc után az olasz labdarúgók többsége és a szövetségi kapitány is önkritikusan nyilatkozott.

Önkritikus edző

"Nagyon rosszul kezdtünk és még rosszabbul zártunk" - összegzett Roberto Donadoni, az olasz együttes szövetségi kapitánya. A tréner igyekezett magyarázatot is adni az elszenvedett vereségre: "hibákat követtünk el a védelem közepén, de ez nem varrható csak a két belső védőnk nyakába, ez mindannyiunk, az egész csapat hibája volt, magamat is beleértve."

"Nem lepett meg minket a hollandok játéka, ezt vártuk tőlük. A második találat előtt naivak voltunk, majd a szünet után jól reagáltunk a helyzetre, de sok ziccert rontottunk" - emelte ki. Roberto Donadoni nem a játékvezetőt okolta a vereségért, de fenntartja, hogy hiba volt megadni a hollandok első gólját.

"Ha majd elemezzük a mérkőzést, látni fogjuk, hogy ötből négyszer abból indultak a holland ellentámadások, hogy mi rosszul passzoltunk" - világított rá az egyik fő szakmai fogyatékosságukra az olaszok kapusa, Gianluigi Buffon.

"A pénteki, románok elleni összecsapásra ki kell találnunk valami különlegeset, különben az utolsó esélyünket is elveszítjük" - mondta a szezonban a Bayern Münchenben végig remeklő, a hollandok ellen azonban mit sem mutató csatár, Luca Toni. A szünet után beálló Fabio Grosso kiemlte: a románok elleni meccs döntő lesz, és tanulni kell a hibákból.

Pirlo De Rossit hiányolta


Az olaszok legjobbja, Andrea Pirlo szerint a szövetségi kapitánynak Daniele De Rossit kellett volna a kezdőcsapatba jelölnie, ugyanis így ő feljebb játszhatott volna. A Milan középpályása szerint a következő két meccsen képesek lesznek javítani.

Arrigo Sacchi volt olasz szövetségi kapitány találóan csupán annyit mondott egy televíziós műsorban, hogy a hétfői squadra azzurra olyan volt, mint egy Ferrari, amelyből kifogyott a benzin.

Lidércnyomásról ír az olasz sajtó

Az olasz sajtó majdhogynem egyöntetűen katasztrófáról ír a nemzeti válogatott 3-0-ás veresége után.

"Az oranje lidércnyomás Itáliának. Kétségessé vált a továbbjutás" - fogalmazott a Gazzetta dello Sport, amely Donadoni vétkéül rója fel, hogy túlságosan későn küldte pályára Alessandro del Pierót és Antonio Cassanót.

A Corriere della Sera "Itáliát legyűrte Hollandia" címmel adta tudtul a lényeget, majd ekként folytatta: "Sokkoló kezdet, Olaszország három gólt kapott a nyitómeccsén, többet, mint a németországi világbajnokságon összesen. A "berlini fal" már nem létezik."

A La Repubblica lesgólt emlegető és kevésbé kritikus beszámolójában azt emelte ki, hogy a válogatott fiaskója egy szabálytalan holland találat után következett be, az első számú gólfelelősről, Luca Toniról pedig úgy fogalmazott a szerző, hogy "valósággal felismerhetetlen" volt a pályán.

Az Il Messaggero címmondata a következő: " Európa-bajnokság 2008, katasztrófa Itália számára", s ez a lap is bírálja Donadonit, amiért nem jól rakta össze a kezdőcsapatot. Az összegzés pedig ez: "Van Basten válogatottja megsemmisítette az azzurrókat a debütáláson".

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×