eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Wenger: "Vasárnap elbukhatjuk az egész szezont!"

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint vasárnap az egész szezont elbukhatja a csapata. Ha nem tud nyerni az Old Traffordon, nem lesz bajnok - ez pedig azt jelenti, miután kiesett kedden a csapat a Bajnokok Ligájából, hogy trófea nélkül zárja a 2007-2008-as idényt. Olaszországban két rangadót játszanak a hétvégén, a Juve a Milant, az Inter a Fiorentinát fogadja. Spanyolországban a pályán kívül történnek az érdekesebb események: szinte biztosra vehető, például, hogy Raúl nem lesz ott az Európa-bajnokságon.

A Premier League-ben az első négy helyezett vasárnap, illetve hétfőn játszik. A Manchester United és az Arsenal csúcsrangadót játszik az Old Traffordon. Két hónappal ezelőtt még azt gondolhattuk, e találkozó lesz a legfontosabb a bajnoki cím szempontjából.

Ám az utóbbi hetekben az Ágyúsok gödörbe kerültek, s immár úgy lépnek pályára, hogy ha kikapnak, végképp lemondhatnak a bajnoki cím megszerzésének reményéről. Arsene Wenger és csapata leginkább abban bízhat, hogy ezúttal minden a Man United mellett szól. Hátha ezért fordul majd a szerencse kereke az Arsenal javára.

A Man United nagy formában van, márciusban a bajnokikon még gólt sem kapott. (Igaz, legutóbb csak 2-2-re végzett a Boro ellen.) Nem meglepő, hogy megint Sir Alex kapta meg a hónap legjobb menedzserének, Cristiano Ronaldo pedig a legjobb játékosnak járó díjat.

Ráadásul a két csapat találkozott egymással az FA-kupában is tavasszal, a United ízekre szedte akkor az Arsenalt, amelyből ezúttal hiányozni fog az egyik legfontosabb középpályás, a Liverpool elleni BL-mérkőzésen megsérült Mathieu Flamini.

A Liverpool a bajnoki meccsein továbbra is Mascherano nélkül kénytelen játszani, hiába fellebbezett az argentin játékos az eltiltása miatt. A Blackburn 1993 óta nyeretlen az Anfield Roadon.

A Chelsea hétfőn fogadja a Wigant, valószínűtlen, hogy most szakadjon meg a hosszú hazai bajnoki veretlenségi sorozat. Még akkor is, ha Avram Grantnak kapusgondjai vannak: Cudicini sérült, Cech még harcképtelen, de már edz - Hilário fog védeni.Frank Lampard a legutóbbi három, Wigan elleni meccsén kivétel nélkül lőtt gólt.

Anglia, 34. forduló
Szombat
Birmingham (17.)-Everton (5.)
Derby (20.)-Aston Villa (7.)
Sunderland (13.)-Manchester City (9.)
Bolton (18.)-West Ham (10.)
Tottenham (11.)-Middlesbrough (14.)
Reading (16.)-Fulham (19.)
Portsmouth (6.)-Newcastle (12.)
Vasárnap
Liverpool (4.)-Blackburn (8.)
Manchester United (1.)-Arsenal (3.)
Hétfő
Chelsea (2.)-Wigan (15.)A Juventus-Milan rangadó, függetlenül a két csapat bajnoki helyezésétől, mindig sláger Olaszországban. A pályán e két csapat nyert meg a legutóbbi 16 bajnoki címből tizenhármat. Ezúttal hazai környezetben a Juve az esélyesebb, Claudio Ranierinek van kevesebb problémája.

Pavel Nedved a hét elejét ugyan még kórházban töltötte a legutóbbi bajnokin szerzett fejsérülése miatt, de még az is elképzelhető, hogy játszik. Ha nem Salihamidzic lép a helyére. A középpályás sorban elképzelhető Thiago és Sissoko játéka is.

Elöl Del Piero és Trezeguet játszik majd - mindketten döntöttek már el Milan elleni rangadókat 2000 nyara óta, amióta együtt játszanak a Juve mezében.

A Milanban Nesta és Kaladze eltiltása, Massimo Oddo, Marek Jankulovski, Giuseppe Favalli, Emerson, Pato és Ronaldo sérülése miatt nem szerepel az előzetes összeállításban. Közülük egyedül a fiatal brazil csatár játékára van (halovány) esély.

Ancelotti tervezett tizenegye (Kalac; Cafu, Maldini, Bonera, Serginho; Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf; Kaka, Inzaghi) ebben az összeállításban még soha nem játszott együtt. A védelem átlagéletkora 35 év, mert Bonera még csak 27 éves... Ugyanakkor az is igaz, hogy a a júniusban már negyvenéves Paolo Maldini tavasszal a Milan legjobb játékosa.

Érdekesnek ígérkezik az Inter és a Fiorentina vasárnap esti találkozója. A milánói gárda nem hibázhat a Romával folytatott versenyfutásban, de a firenzeieknek is kellenek a pontok. Ugyanakkor - s ezért is volt meglepetés a PSV elleni sima győzelem Eindhovenben - idegenben közel sem olyan erős Prandelli csapata, mint hazai pályán.

A Fiorentina a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját elveszítette, igaz előtte legyőzte a Juventust. A csapat az utóbbi öt meccsüket elveszítette az Inter ellen a San Siróban.

A firenzeiek leginkább Adrian Mutuban bízhatnak, az UEFA-kupában csütörtökön két gólt is szerzett román csatárnak van törlesztenivalója az Interrel szemben, amely 2000-ben mindössze hat hónap után elengedte.

Olaszország, 33. forduló
Szombat
Palermo (12.)-Catania (15.)
Juventus (3.)-AC Milan (5.)
Vasárnap
Udinese (7.)-AS Roma (2.)
Reggina (20.)-Sampdoria (6.)
Genoa (8.)-Torino (14.)
Napoli (10.)-Atalanta (9.)
Lazio (11.)-Siena (13.)
Empoli (18.)-Parma (16.)
Livorno (17.)-Cagliari (19.)
Inter (1.)-Fiorentina (4.)Kétségtelenül a Real Madrid helyzete tűnik a legkönnyebbnek az élcsapatok közül. A kiesőhelyen álló Murcia nem okozhat gondot a bajnoknak, amelyből Luis Aragonés mindössze két játékost, Iker Casillast és Sergio Ramost jelölte előzetes, 31 fős Eb-keretébe.

A fentiekből következik, hogy a kapitánnyal személyes ellentétben lévő Raúl számára aligha jut hely végső, 23-as keretben. Aragonés egyébként a csatárok közül Fernando Torrest, Villát, Luis Garcíát, Güizát, Krkicet és Tamudót hívta meg.

A Murcia ellen az eltiltott Sergio Ramos, valamint a sérült Van nistelrooy és Metzelder kivételével minden játékosára számíthat Schuster. A héten egyébként az öltözőn, az edzőpályán kívül történtek az érdekesebb események a Madridnál.

Guti meghosszabbította a szerződését, kiderült, hogy néhány kulcsjátékosnak elege van Sergio Ramos kiállításaiból, hogy Predrag Mijatovics a héten Angliában járt, hogy a Chelsea-nél Drogba, Ballack és Ricardo Carvalho megszerzéséről puhatolózzon, s hogy Robinho fontolgatja, hogy távozik, mert tavasszal méltatlanul kevés játéklehetőséget kap Schustertől.

A Barcelona már szombat este letudja a bajnokiját, a Recre vendégeként. Ronaldinho és Deco természetesen nincs a keretben, de Messi, aki a Manchester United elleni BL-elődöntőkben már mindenképpen játszani akar, elképzelhető, hogy leülhet a cserepadra.

Annál is inkább, mert Iniesta, Krkic és Henry sem tudja vállalni a játékot. Ettúl függetlenül Gudjohnsen a középpályán kap helyet, elöl pedig - a Fenerbahçe által csábított Eto'o két oldalán - Giovani és Ezquerro játszhat. Az élvonalbeli ellenfelek közül a Barcelona az egyetlen csapat, amelyet 120 éves története során még sohasem tudott legyőzni a Recre.

Spanyolország, 32. forduló
Szombat
Valencia (14.)-Racing (5.)
Recreativo (17.)-FC Barcelona (2.)
Vasárnap
Valladolid (15.)-Atlético Madrid (4.)
Mallorca (10.)-Sevilla (6.)
Espanyol (7.)-Osasuna (16.)
Deportivo (13.)-Athletic Bilbao (8.)
Betis (11.)-Levante (20.)
Getafe (12.)-Zaragoza (18.)
Real Madrid (1.)-Murcia (19.)
Almería (9.)-Villarreal (3.)

4

A Bayern München a Borussia Dortmund ellen játszik a hétvégén, a legutóbbi UEFA-kupa-forduló miatt csak vasárnap. Németország két, a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező gárdája csap össze - az ő párbajuk kimenetele kétségesebb lenne, mint a mérkőzésé.

A Bayernnek még azt figyelembe véve is nyernie kell, hogy csütörtökön 120 perces csatában jutott túl a Getafén. Ottmar Hitzfeld csak a mérkőzés napján jelöli ki a csapatát, de Ribéry és Jansen egyelőre sérüléssel nyűglődik, Van Bommel pedig, eltiltása miatt, biztosan nem játszhat. A Dortmund 15 éve nem tudja Münchenben megverni a Bayernt.

Hajnal Tamás kisebb hullámvölgybe került csapata számára a döntetlen a legvalószínűbb eredmény a Hansa Rostock ellen. A KSC március elseje óta nem tud nyerni, a két csapat legutóbbi két találkozója döntetlennel zárult.

Dárdai Pál Herthája a Bochum ellen játszik, Huszti Szabolcs a Hannoverrel az Eintracht Frankfurtot fogadja.Mind a két magyar középpályás játékára számíthat edzője.

A forduló rangadója a Werder Bremen és a Bundesliga legutóbbi fordulóiban kitűnően szereplő Schalke összecsapása. A Werder az utóbbi két meccsét nem tudta megnyerni otthon a gelsenkircheniek ellen.

Péntek este a nagy esőzés miatt félbeszakadt a Nürnberg-Wolfsburg mérkőzés. Szombatra jobb időt jósoltak a meteorológusok.

Németország, 28. forduló
Péntek
Nürnberg-Wolfsburg félbeszakadt
Szombat
Werder Bremen (4.)-Schalke (2.)
Hamburg (3.)-Duisburg (18.)
Hannover (10.)-Frankfurt (8.)
Karlsruhe (9.)-Hansa Rostock (16.)
Bochum (12.)-Hertha (13.)
Cottbus (14.)-Bielefeld (15.)
Vasárnap
Bayern München (1.)-Dortmund (11.)
Leverkusen (6.)-VfB Stuttgart (5.)

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×