eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Harmadszor is: Liverpool kontra Arsenal

Lesz-e tiszta angol Bajnokok Ligája-elődöntő? Megismétlődik-e a tavalyi Chelsea-Liverpool csata? 2006 után újra elődöntős lesz-e az Arsenal? A BL történetében először, eljut-e egy török csapat az elődöntőig? Csak néhány azon kérdések közül, amelyekre a ma este adja meg a választ. Egy továbbit nem is kell feltenni, úgy is tudjuk rá a feleletet: nagy izgalmak várhatók.

Mindkét találkozót Angliában rendezik, az egyiket Londonban, a másikat Liverpoolban. A Stamford Bridge-en a Chelsea egygólos hátrányból kezd a Fenerbahçe ellen.

A törökök újoncok a legjobb nyolc mezőnyében is, s bár eddig minden hazai mérkőzésüket megnyerték, idegenben kevésbé eredményesek. De az is igaz: öt idegenbeli meccsükből csak egyen, a milánói Inter ellen nem értek el olyan eredményt, ami most elég lenne a továbbjutáshoz.

A csapat egyik brazilja (van belőlük vagy hat...), az első találkozón előbb öngólt, majd gólt is lövő Deivid az angol bulvársajtó nagy örömére megcibálta a Chelsea bajuszát, amikor azt találta mondani: "Abramovics millióival nem lehet BL-sikereket venni". A honfitársa, a csapatkapitányi karszalagot viselő Alex is az orosz tulajdonost találta meg szavaival: "Túl sokat beleszól az öltözői életbe, át akarja venni az edző szerepét."

Roberto Carlos tüzeli a társait

Roberto Carlos - a Fener legelőkelőbb nacionáléval rendelkező tagja - még mindig sérült, kicsi a valószínűsége a játékának. Ugyanakkor igyekszik feltüzelni és bátorítani a társait, ne ijedjenek meg a Kékek világhírű játékosaitól. Roby Carlos azt mondta, szerinte a Chelsea otthon nem játszik igazán jól - mint ahogy azt ő maga is látta a Middlesbrough ellen -, s erre építhet a Fener.

A törökök angliai születésű játékosa, Colin Kazim-Richards plusz motivációval futballozik: gyerekkora óta lelkes Arsenal-szurkoló, ezért egyrészt szeretne kibabrálni a városi riválissal, másrészt csak ezen keresztül teljesülhet a nagy álma: szeretne az Ágyúsok ellen játszani a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A Chelsea háza táján hétfőn Petr Cech sérülése okozott izgalmat. A kapus ütközött az edzésen Tal Ben-Haimmal, s öltésekkel kellett összevarrni az arcát, sőt egy kisebb plasztikai műtétet is végrehajtottak rajta. A cseh kapus éppen csak felépült lábsérüléséből, Grant menedzser azt tervezte, ő véd majd a Fener ellen. Nem fog, sőt valószínűleg nem is épül már fel a klubidényben.

Ballack szerint tanulni kéne a hibákból

Michael Essien is megsérült, ha az orvosok nem tudják csillapítani a hátfájását, Paulo Ferreira kerül a helyére. Michael Ballack, aki az utóbbi hetekben kulcsjátékossá lépett elő, arról beszélt a találkozó előestéjén, hogy a Chelsea-nek tanulnia kell az idény korábbi szakaszának hibáiból.

Szerinte ugyanis a Ligakupa-döntőjét és a Barnsley elleni FA-kupa-mérkőzést is inkább a Kékek veszítették el, mint az ellenfél nyerte meg. S hasonló volt a helyzet Isztambulban is. Az első félidőben megnyerhette volna a meccset a Chelsea.

A Kékek egyébként az Abramovics érában mindössze harmadszor kezdenek hátrányból mérkőzést a Stamford Bridge-en az egyenes kieséses szakaszban. A Monaco ellen 2004-ben nem tudtak fordítani, egy évvel később, a Barcelona ellen már igen.

Benítez feláldozta a szombati bajnokit

A Liverpool és az Arsenal hét napon belül harmadszor találkozik egymással, de először az Anfield Roadon. Az előző két találkozó egyaránt 1-1-re végződött, miként az őszi, liverpooli bajnoki is.



Rafa Benítez mindazonáltal feláldozta a szombati bajnoki mérkőzést a BL-szereplés miatt: nyolc kezdőjátékosát, beleértve az eltiltott Mascheranót, is pihentette. Természetesen ma este már Gerrard, Fernando Torres, Kuyt és a többi nagymenő is mind pályán lesz.

A gól nélküli döntetlen elég lenne a Liverpoolnak, de a spanyol menedzser biztosított mindenkit arról, nem fogják ölni a játékot, nem igyekeznek majd kibekkelni a 90 percet. Emlékeztetett arra, hogy az Arsenal rendszerint szerez gólt az idegenbeli mérkőzésein is, ezért a Vörösöknek is mindenképpen gólt kell lőniük.

Nézzük a 2007-2008-as idény statisztikáit! Az Arsenal 26 idegenbeli mérkőzéséből mindössze négyen (a Sparta Praha, a Portsmouth, a Manchester United és a Wigan ellen) nem szerzett gólt vendégként. A Liverpool ugyancsak 26 hazai mérkőzéséből hármon (a Birmingham, a Marseille és ugyancsak a Man United ellen) nem talált a kapuba.

Arsene Wenger sem adta még fel a reményt. A francia menedzser szerint az Arsenal még a Bajnokok Ligája és a bajnokság megnyerésére is esélyes. Bátor kijelentés, miután csapata a legutóbbi 11 mérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×