eur:
392.12
usd:
366.41
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kuhárszky: Legyenek türelmesek Szávay Ágival!

Edzője szerint Szávay Ágnes idén is képes lesz a tavalyihoz hasonló sikereket elérni. Kuhárszky Zoltán az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában arról is beszélt, hogy mi vezetett az elmúlt bő két hónap kudarcaihoz, és miért tudott tanítványa sikeresen szerepelni a párizsi tenisztornán. Az alábbiakban az interjú szerkesztett változatát közöljük.

Hogyan összegzi Szávay Ágnes idei teljesítményét?

Nagyon nehéz időszakon van túl Ági, sok váratlan vereség érte, megcsappant az önbizalma. A nehéz évkezdésre számítottam, de arra nem, hogy ennyi kudarc éri. Szerencsére most már jó esélye van arra, hogy mielőbb kilábaljon a krízisből.

Erre mi alapján következtet?

Az edzésmunkája, a formája és a hangulata is javul, ez már látszott az elmúlt heti meccsein, még ha a második fordulóban ki is esett Indiában.

Milyen tényezők vezethettek az idei vereségekhez?


A legnagyobb problémát a rendkívül magas elvárások jelentik, legalább annyira önmagával szemben, mint a környezetétől. A hatalmas érdeklődés sem használt, nem tudott mit kezdeni a felé irányuló figyelemmel.

Annak ellenére okozott ez gondot, hogy november óta drasztikusan elzárják az újságíróktól?


Ez már a következmény volt, hiszen láttuk, mennyire mély nyomokat hagy benne ez a hatalmas stressz. Ezen még most sincs túl, de talán már jobban tud a játékra figyelni.

Hogyan tudja az idei események sorába beilleszteni Szávay Ágnes párizsi remeklését?


A teniszben a siker és a kudarc nagyon közel van egymáshoz. Egy-egy szerencsés győzelem nagy lökést adhat. Biztosan jót tett Áginak a budapesti Fed Kupa-szereplés, motivált volt hazai közönség előtt, ez a lökés kitartott Párizsig. El kell viszont ismerni, hogy a franciaországi tornán szerencsésen alakultak a dolgok.

Mivel magyarázható, hogy miközben több nagynevű riválist búcsúztatott, jóval kevésbé jegyzett játékosoktól kikapott?

A világranglistás helyezés a teniszben nem minden, hiszen csak a jó helyezéssel még nem lehet meccset nyerni, a legjobb 100 pedig elég jól teniszezik, nincsenek nagy különbségek. Másrészt a legnagyobb nevekkel nem a torna elején kerül össze Ági, néhány meegnyert meccs után pedig egészen más lelkiállapotban lép pályára.

Változtatnak valamin a siker érdekében? Akár a felkészülésben, akár a sajtó kezelésében...

Ez utóbbival nem foglalkozom. Én csak arra biztatom, hogy ne nagyon foglalkozzon azzal, amit írnak róla, mert ha mindent elolvasna, akkor még rosszabb lenne a helyzet. A felkészülést tekintve mi nagyon hosszú távra tervezünk, az elmúlt két hónap eseményei nem változtatják meg az elképzeléseinket.

Hogyan néz ki a következő hetek programja?

Néhány napos pihenő után ma folytatjuk az edzéseket, 10 nap múlva pedig utazunk az Egyesült Államokba, ahol Ági Miamiban szerepel majd legközelebb.

Mikor láthatják a szurkolók azt a Szávay Ágnest, aki augusztusban, szeptemberben sikert sikerre halmozott?

Biztos, hogy az év folyamán lesz ilyen időszak. Még csak fél éve került a nemzetközi élvonalba, sok dolgot kell megtanulnia és megtapasztalnia, ezért a legfontosabb, hogy legyenek türelmesek vele.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
×
×
×
×