eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

Schuster szerint csak továbbjutni nem elég

Három mérkőzéssel (Real Madrid-AS Roma, Porto-Schalke, Chelsea-Olympiakosz) folytatódik szerda este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. Eldől, melyik három csapat csatlakozhat a már továbbjutott kvartetthez, az Arsenalhoz, a Manchester Unitedhez, a Barcelonához és a Fenerbahcéhoz. A nyolcadik párban az Inter és a Liverpool jövő kedden játssza a visszavágót.

A Porto egygólos hátrányból fogadja az egyetlen még versenyben lévő német csapatot, a Schalkét. A gelsenkircheni együttes a hétvégén rangadót veszített a Bayern ellen, mi több sorozatban a harmadik bajnokiját bukta el - ez rossz előjel.

Ugyanakkor az eddigi idegenbeli BL-meccsein csak a Chelsea-től kapott gólt - ez nem rossz. Sok múlik majd Neueren, a Schalke kapusán, s elképzelhetően még több a portugálok Lucho González, Lisandro López, Quaresma hármasán.

Jó formában lévő együttesek csatája Londonban

A Chelsea a görög Olympiakoszt fogadja, az első mérkőzés 0-0-ra végződött. A pireuszi csapat az idény előtt arról volt híres (vagy inkább hírhedt), hogy egyetlen idegenbeli BL-mérkőzését sem tudta megnyerni, ám a mostani sorozatban megszakadt a rossz széria, győzött Brémában és a Lazio ellen Rómában is!

Két jó passzban lévő csapat találkozik majd, a Chelsea valamennyi nyolcaddöntős közül a legkevesebb gólt kapta (mindössze kettőt), utóbbi öt BL-mérkőzésén nem kapott egyet sem. Legutóbbi hét mérkőzésén három győzelem, négy döntetlen a mérlege.

Az Olympiakosz a legutóbbi négy találkozóján nem kapott ki, sőt, az idény során mindössze egy vereséget szenvedett, még október 24-én, a Real Madrid ellen (2-4) a Bernabéuban. Csatára, LuaLua vállficama miatt nem játszhat.

A Chelsea-nél kellemesebb gond az összeállítás: Grant minden bizonnyal visszateszi a csapatba a legutóbbi bajnoki mérkőzésen mellőzött Drogbát és Essient, ebben az esetben Makelele és Anelka marad ki, nagy valószínűséggel.

Robinhóban bízva

A Real Madrid 1-2-ről fogadja az AS Romát. Ruud van Nistelrooy nem játszhat, visszatér ellenben Robinho. Bernd Schuster edzőt ez annyira felvillanyozta, hogy kijelentette, a brazil szupersztárral már nem egyszerűen "csak" a győzelem (következésképpen a továbbjutás) a cél.

Van Nistelrooyon kívül, egyébként, hiányzik majd a csapatból Sergio Ramos, s az újabb sérülést szenvedett, ezúttal a bokájával kínlódó Arjen Robben is. Az AS Romában minden kulcsember hadra fogható, így játszik De Rossi, Totti, Taddei és Mancini is.

Az olaszok számára kedvezőtlen előjel, hogy a legutóbbi, 2-1-es előnyről kezdett BL-rangadójukon, még tavaly tavasszal, a Manchester United ízekre szedte őket (1-7). Ugyanakkor a 2007-es nyolcaddöntőben idegenben harcolták ki az Olympique Lyon ellen a továbbjutást, pedig akkor otthon csak döntetlenre végeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×