eur:
388.72
usd:
361.75
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Ronaldo drámai vallomása: Köszönöm Istennek az eddigi karrieremet!

Két hét telt el Ronaldo újabb súlyos ínszalagsérülése óta. A műtét jól sikerült, a világklasszis brazil csatár megkezdte a rehabilitációt. Az O Globo brazil lap videointerjút közölt a kétszeres világbajnokkal.

Még friss a sérülésed, de nagyon emlékeztetett a kép a korábbira, amikor a másik térded ment tropára. A fájdalom az erősebb, vagy a hosszú gyógyulástól tartasz jobban?

Nagyon gyorsan történt minden (4 perccel beállása után sérült meg a csatár - a szerk.). Azonnal eszembe jutott, hogy pontosan ugyanez történt a jobb térdemmel. Nem is éreztem a valós fájdalmat, sokkal inkább az emlékek jöttek elő. Teljesen kétségbe voltam esve, végtelenül elkeseredett voltam, és válaszok nélküli kérdések tömege volt bennem. Olyanok mint: ez miért történik újra? Miért velem? Mit követtem el, hogy ezt érdemeljem?

Félsz attól, hogy ennek a sérülésnek komoly következményei lesznek?

Végig kell csinálnom a kezeléseket, még akkor is, ha nem folytathatom a játékos-pályafutásomat. Ha nem tudnék újra játszani, nekem akkor is a maximálisat kell kihoznom a gyógyulásból, mert szeretnék még a fiammal kerékpározni, futni anélkül, hogy fájdalmat érezzek.

Számolsz azzal, hogy nem tudsz újra játszani?

Készen kell állnom erre a lehetőségre is. Tudom, hogy nem lesz könnyű, hosszú és kemény időszak lesz. De végig kell csinálnom, hogy tisztán lássak. Ha a végén nem lesznek fájdalmaim, képes leszek újra játszani, de ha fájdalmaim lesznek, akkor búcsút fogok mondani a futballnak.

Mi motivál még, hiszen kétszeres világbajnok vagy, háromszor választottak meg a világ legjobb játékosának?

Néha én is elgondolkodom ezen... amikor a pályán vagyok, nincs semmi ezek közül, ami számítana, sem a pénz, sem a címek, semmi .... amikor a pályán vagyok, én ugyanaz vagyok, mint az a gyerek, aki szülőhelyén, Bento Ribeiróban játszott a barátaival. Imádok játszani és nyerni a csapatommal. Ez a legjobb érzés, ami csak létezik.

Fogsz valaha játszani a Flamengo mezében? Korábban többször is azt nyilatkoztad, hogy örök klubszerelmednél, odahaza szeretnéd befejezni pályafutásodat.

<

Talán még visszatérhet

Nem ez a legjobb pillanat arra, hogy a Flamengóról, vagy a Milanról, vagy bármelyik másik klubról beszéljünk. Logikus, hogy egyetlen klub sem akar szerződtetni egy olyan játékost, aki kétszer is nagyon komolyan megsérült. Egyetlen klub sem gondol arra, hogy egy 31 éves játékost szerződtessen, akinek kétséges a játéka... Nem akarom, hogy bármelyik klub jótékonykodjon velem. Köszönöm Istennek az eddigi karrieremet.

Amikor a családról beszélsz, a fiadról, arra gondolsz, hogy újra megházasodsz?


Igen azt tervezem, hogy megházasodom, hogy újra gyerekeim lesznek. Szeretném, ha több időm jutna a fiamra, Ronaldra, ha jobb apja lehetnék. Az életemben eddig játékos voltam, és nagyon-nagyon sokat távol Tőle és Biától [Beatriz Maria).

A műtétet követő párizsi sajtótájékoztatón azt mondtad, hogy a szenvedélyed a labdarúgás és látod a fényt az alagút végén. Mi ez a fény?


Nekem ez csak egyet jelent... ez a fény, mondjuk egy futballpályának a reflektora. Látom, amint a reflektorokat felkapcsolják, megszólal a hangosbemondó, mondja a nevemet és 21 másik játékosét, majd lassan kifutok a stadionba. Ez az én fényem.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti meg!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×