eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nem bíznak az olimpiai menüben az amerikaiak

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága azt tervezi, hogy 600 fős küldöttségét a pekingi olimpián saját ételeivel látja el, mert nem bíznak a kínai étkekben és a közegészségügyi állapotokban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szabályai szerint a sportolók az olimpiai faluba nem fogyaszthatják a saját maguk által hozatott ételeket, így az amerikai csapat tagjai az ötkarikás létesítményeken kívül edzőtáborban, egy pekingi egyetemen fognak étkezni a tervek szerint.

A lépést a pekingi ötkarikás létesítményeket szervezők élesen bírálták.

"Sajnálom, hogy úgy döntöttek, saját ételt fognak fogyasztani. Sok előkészületet tettünk, hogy biztosítsuk, a sportolók együtt lehessenek az olimpiai játékokon" - mondta a szervezőbizottság élelmezéséért felelős vezetője.

A pekingi élelmiszerbiztonsági hivatal szóvivője is megnyugtatott mindenkit, és kiemelte: az olimpiai ételekre sokkal szigorúbb szabályok érvényesek, mint a nemzetközi előírások.

A pekingi olimpiai faluban 17 ezer versenyző és hivatalos csapatkísérő fog megszállni, akiket egyszerre hatezer étellel szolgálnak ki a létesítmény több éttermében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×