eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Barcelona utcabállal várja a Celtic szurkolóit

A Barcelona és a Celtic BL-találkozója alkalmából nagyszabású utcabált rendeznek a katalán városban, amelyre a skót klub ötezer szurkolóját is meghívták. Az Olimpiai stadion közelében a városi hatóságok külön szurkolói övezetet jelöltek ki.

Március 4-én játszik a Bajnokok Ligája újabb fordulójában a Barcelona és a Celtic, és a hatóságok szeretnék megakadályozni a szurkolók összecsapását. "Ne felejtsék, hogy az összecsapás a pályán zajlik majd, és nem az utcákon. Kérjük, segítsenek nekünk abban, hogy az Önöket vendégül látó város ugyanolyan tiszta és rendes maradjon a távozásukkor is, mint amikor ide érkeztek. Akárki nyer a pályán, ne a város legyen az, amelyik veszít!" - olvasható a barcelonai vezetők felhívásában.

A szurkolói övezetet a Plaza De Espanán alakítják ki - a város szélén, messze a híres belvárosi éttermektől és bároktól. Erősen kérdéses azonban, hogy ezzel sikerül-e útját állni a vadabb szurkolóknak.

Egyikük máris háborog. Szerinte a barcelonaiak távol akarják tartani a szurkolókat a belvárostól - de ez nem fog sikerülni. Dühösek a barcelonaiak is, akik még nem felejtették el, mit művelt néhány magáról megfeledkezett skót novemberben, amikor még a csoportkörben fogadta a barcelonai csapat a Celticet.

Akkor a helyi lapok tele voltak beszámolókkal a magukról megfeledkezett, részeg skót szurkolók balhéival, akik nem átallották vécének nézni a barcelonai utcákat. Jordi Hereu polgármester pedig egyenesen a barcelonai brit konzulnak írt levélben panaszkodott a szurkolókra.

Az újabb botrányt megakadályozandó a két csapat, a két külügyminisztérium, valamint a skót és a spanyol rendőrség képviselőinek részvételével a múlt héten egyeztetést is tartottak. A brit külügyminisztérium szóvivője emlékeztetett arra, hogy a spanyolok számára visszatetsző és szokatlan, hogy a szurkolók annyit igyanak, mint a skótok, ezért szeretnének mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt magakadályozzák.

Mindent megtesz a béke fenntartása érdekében a Celtic is. A csapat igazgatója, Peter Lawwell sietett a Barcelona vezetőinek tudomására hozni, hogy a katalán csapat a skót szurkolók egyik kedvence. "Rengeteg Celtic szurkoló képes nagy távolságokra elutazni, hogy lássa játszani a Barcelonát. Reméljük, hogy ez a jó kapcsolat a jövőben is megmarad" - hangsúlyozta Lawwell.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×