eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Dzsudzsák Balázs kimarad a kezdő tizenegyből

A magyar válogatott szerda este hat órától Cipruson a szlovák válogatott ellen játssza idei első mérkőzését. Visszatér a csapatba az ősszel eltiltott Huszti Szabolcs.

Jól láthatóan készen van Várhidi Péter csapatának váza, ugyanakkor néhány poszt megoldása továbbra is gondot jelent. Az egyik ilyen a Juhász Roland melletti belső védőé: a korábbi első számú jelölt, Vaskó Tamás, illetve a Várhidi-korszak elején, MTK-játékosként még alapember Balogh Béla keveset játszik angol klubjában.

Ezért most Vanczák Vilmos húzódik majd be középre, de a kapitány márciusban nagy valószínűséggel kipróbálja az angol második vonalban a legjobb teljesítményt nyújtó magyar védőt, Tímár Krisztiánt is.

A svájci Sionban futballozó Vanczák Vilmos helyére a német Bundesliga II-ből hazahívott Löw Zsolt került balhátvédnek. Maradt a két védekező középpályás, maradt csatárként Priskin Tamás - noha nem játszik ő sem a klubjában, igaz, a többi csatárjelölt sem -, s természetesen maradt a Gera, Hajnal kettős.

Visszatér ellenben a bal oldalra Huszti Szabolcs, ami egyben azt jelenti, hogy az utóbbi időben Hollandiában kiváló formában szereplő, ám talán kissé túlterhelt Dzsudzsák Balázs csere lesz. Ettől függetlenül biztosra vehető, hogy a második félidőben játszik majd.

A várható kezdő tizenegy: Fülöp - Szélesi, Vanczák, Juhász, Löw - Vass, Tőzsér - Gera, Hajnal, Huszti - Priskin. Mind a tizenegy játékos külföldi klub tagja.

A szlovákok 14 légióssal érkeztek a limasszoli mérkőzésre, köztük Martin Hamsikkal, a Napoli játékosával és Martin Skrtellel, a Liverpool második számú középhátvédjével és Marek Mintállal, a Nürnberg csatárával.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×