eur:
389.46
usd:
363.42
bux:
68072.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Garancia nélkül nem juthatott pénzhez a Fradi

A Ferencváros által használt ingatlanra pályázó angol befektetőjelölt nem vállalt egyértelmű garanciát arra, hogy kifizeti a kötelezően megjelölt 800 millió forintot a fővárosi futballcsapatot működtető cég részvénycsomagjáért - indokolta a pályázat eredménytelenné nyilvánítását a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kommunikációs irodavezetője.

Száraz Gábor az InfoRádióban közölte: a pályázat végső értékelését a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács végezte, amely úgy ítélte meg, hogy az ajánlattevő nem vállalja egyértelműen a részvénycsomag pályázatban előírt értékének megfizetését.

Az ajánlattevő olyan feltételeket támasztott, amelyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé. Ebből is az derült ki, hogy nem vállalta egyértelműen ennek az összegnek a megfizetését - hangsúlyozta a kommunikációs irodavezető.

Kérdésre válaszolva Száraz Gábor kifejtette: a pályázati kiírásban egyértelműen megjelölték a limitárat, és hogy az ezalatti ajánlatot nem lehet elfogadni.

Korábban Rieb György, az FTC elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva azt mondta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogelődje, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetői azt mondták neki, hogy egy kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy ha az első tender sikertelen, akkor a másodiknál az eredeti limitár 80, a harmadiknál pedig 70 százalékán vegyék figyelembe az ajánlatot; az angolok pedig legutóbb a 70 százalékát ajánlották az első összegnek.

A további lépésekről Száraz Gábor közölte: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a következő ülésén foglalkozik egy új értékesítési folyamat mielőbbi megindításával, de ennek pontos idejét még nem tudni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×