eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Gyurta Dániel: A tanulás is olyan fontos, mint az úszás

Gyurta Dániel a tavalyi helsinki rövid pályás Európa-bajnokság után vasárnap a debreceni kontinensviadalon is aranyérmet szerzett 200 méteres mellúszásban. A Jövő SC sportolója az InfoRádiónak elmondta: elégedett egész éves teljesítményével, de a jövő évi érettségit ugyanolyan fontosnak tartja, mint a sportolást.

Hogyan értékeli ezt az esztendőt?

Nagyon jól sikerült ez az év. Kezdve a márciusi melbourne-i világbajnokságon elért pontszerző, hatodik hellyel. A nyári ifjúsági Eb-n fantasztikus idővel nyertem, ami országos csúcs volt, és a világranglista ötödik helyén állok. Az év vége sem alakult rosszul.

Milyen érzés volt hazai közönség előtt versenyezni?

Fantasztikus volt a debreceni közönség. 150 méternél másodikként fordultam, és láttam, hogy a surranópályán megy az olasz Bossini. Hallottam, hogy nagyon biztat a közönség, és ez is közrejátszott abban, hogy megjavítottam az Európa-csúcsot.

Mikor folytatódik a felkészülés?

Most lesz két hét szünet, és majd január 2-án edzünk újra. Ezt a két hetet pihenéssel és tanulással töltöm. Idén érettségizem, és ez is ugyanannyira fontos, mint az úszás.

A 200 méter mellúszás mellett a 100 méteres távra is ráerősít?

Két tizedmásodpercre vagyok az olimpiai szinttől, azt is szeretném teljesíteni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×